Een POP3-account omzetten naar IMAP bij Vevida

Heb je een POP account ingesteld om je mail op te halen? Dan kun je deze omzetten naar IMAP. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet. Let op: dit is niet eenvoudig en kost enige tijd. Deze handleiding gaat uit van Outlook als e-mailprogramma.

Inhoudsopgave

Vooraf

In Outlook moet het POP account altijd eerst helemaal worden verwijderd. Daarna voeg je het als IMAP account weer opnieuw toe. Hierbij verwijder je ook alle mail van het account. Bij een POP account wordt de mail niet online bewaard. Je bent deze dus echt kwijt. Daarom is het belangrijk dat je eerst een back-up maakt.

Back-up maken

In dit artikel lees je hoe je dit moet doen.

Account verwijderen en opnieuw toevoegen

• Belangrijk: voer eerst de bovenstaande stap uit. Je moet een backup beschikbaar hebben anders is alle mail weg.
  • Verwijder je POP account nu uit Outlook en start het programma opnieuw op;
  • Voeg het e-mailaccount opnieuw toe. Kies nu voor IMAP;
  • Je leest in dit artikel hoe dat gaat.

Back-up terugzetten

• Test of het IMAP account naar wens werkt;
  • Zet de back-up terug die je in het begin van deze handleiding gemaakt hebt;
  • Hoe je dat doet lees je in dit artikel.