Wat zijn nameservers en hoe pas ik deze bij Argeweb aan?

Wat zijn nameservers en hoe pas ik deze aan? In dit artikel vind je hier meer informatie over.

Met nameservers bepaalje waar het DNS beheer van je domeinnaam ligt. Het wijzigen van de nameservers heeft daarom effect op je website en e-mailverkeer. Je verwijst hiermee namelijk de gehele domeinnaam door. Het is daarom mogelijk dat na het wijzigen van de nameservers je website niet meer beschikbaar is. Voordat een wijziging aan nameservers wereldwijd bekend is, kunnen er 24 tot 48 uren verstrijken.

Voor het wijzigen van de nameservers volg je onderstaande stappen:

• Log in in Mijn Argeweb met je klantnummer en het bijbehorende wachtwoord. Vervolgens kies je voor "beheren” en klik je op "domeinnaam”.
  • Je selecteert eventueel de betreffende domeinnaam. Vervolgens klik je bovenaan op de knop "nameservers.”
  • Op deze pagina voer je je eigen nameservers in. Indien je het IP-adres van deze nameservers niet kent, zoek je onderaan de pagina het IP-adres op. Na het invoeren van deze gegevens klik je op "opslaan”.