DirectAdmin gebruiken als reseller bij Argeweb

In DirectAdmin kunt u een reseller omgeving opzetten om van daaruit webhosting op te zetten. In dit artikel wordt beschreven hoe u dit kunt realiseren.

Inhoudsopgave

Package aanmaken

1. U logt in in DirectAdmin via de URL ‘http://het-IP-adres-van-de-VPS:2222’. Vervolgens logt u in met gebruiker ‘admin’ en het wachtwoord van de VPS.
  2. U klikt nu op ‘Manage Reseller Packages’.
  3. Klik op ‘Add Package’.
  4. Nu kunt u een pakket instellen naar eigen wens. U stelt zaken in zoals de schijfgrootte en de maximale bandbreedte welke gebruikt mag worden.
  5. Als u klaar met het instellen bent, klikt u onderaan op ‘Save’ en vervolgens op ‘Home’ bovenin de pagina.

Nieuwe reseller aanmaken

1. Klik op ‘Create reseller’ om een nieuwe reseller aan te maken.
  2. Vervolgens kunt u de reseller instellen naar eigen wens en daarna klikt u op ‘Submit’.
  3. Het pakket en de reseller zijn nu aangemaakt. Er kun nu dus ingelogd worden als reseller en pakketten aangemaakt worden als reseller. De reseller kan nu inloggen via ‘http://het-IP-adres-van-de-VPS:2222’ met de aangemaakte inloggegevens.

Inloggen als reseller

1. Wanneer ingelogd als ‘admin’ kunt u in de reseller omgeving komen via de volgende weg:
  2. Klik op ‘List resellers’.
  3. Klik op de betreffende reseller.
  4. U ziet nu alle informatie van deze reseller en via de knop ‘Login as [resellernaam]’ komt u op de reseller pagina.

Pakket en user aanmaken

Wanneer u als reseller bent ingelogd kunt u een webhosting pakket aanmaken via de volgende weg:

1. Klik op ‘Add package’.
  2. Vervolgens kunt u het pakket naar eigen wens instellen en klikt u onderaan de pagina op ‘Save’.
  3. Daarna gaan we een user aanmaken via de volgende weg:
  4. Klik op de home pagina op ‘Add new user’.
  5. Stel de gebruiker naar wens in en klik op ‘submit’.
  6. De gebruiker en pakket zijn nu aangemaakt op reseller level.

Pakket beheren

Wanneer u als reseller een pakket wilt beheren van een user, dan kunt u dit doen met behulp van de volgende stappen.

1. Log in via ‘http://het-IP-adres-van-de-VPS:2222’ met de reseller login gegevens.
  2. Vervolgens typt u de gebruiker of het domein in als zoekopdracht.
  3. Nu ziet u een lijst van zoekresultaten.
  4. Klik op de Username en u krijgt de details van het pakket te zien.
  5. Via deze weg kunt u het hele pakket van de user beheren en eventueel direct inloggen als de user zelf.