E-mailberichten van Argeweb met een Winmail.dat bestand

U kunt in dit artikel meer lezen over een winmail.dat-bestand en hoe u hier mee om kunt gaan.

Het kan voorkomen dat u een bericht van iemand ontvangt met als bijlage een winmail.dat-bestand of dat mensen een winmail.dat-bestand van u ontvangen als bijlage in uw mail. Wanneer er een bestand verstuurd wordt vanuit Outlook met verkeerde configuratie instellingen, dan kan de bijlage veranderen in een winmail-bestand bij de ontvanger. Het bestand wordt hierin gewijzigd, omdat Outlook het bestand meestuurt met opmaak, welke het andere programma niet kan lezen. Het bestand kan in dit geval niet worden geopend/gelezen.

Mocht u het bestand toch willen openen, dan krijgt u waarschijnlijk de vraag of u wilt specificeren met welk programma het bestand moet worden geopend. Meestal heeft u niet het geschikte programma om dit bestand te openen. In sommige gevallen kunt u de inhoud van het bestand toch bekijken door het bestand te openen met een Winmail.dat Reader. U kunt er hier een downloaden, maar dit is echter zonder garanties.

Om te voorkomen dat u berichten verstuurd vanuit Outlook met verkeerde configuratie instellingen, kunt u de volgende stappen ondernemen:

1. Open Outlook (wij maken nu gebruik van Outlook 2013) en klik op 'Bestand' en vervolgens 'Opties'.
  2. U kunt in het linkermenu op 'E-mail' klikken en daarna naar het kopje 'Berichtindeling' gaan.
  3. U kunt hier bij de onderste optie 'Bij verzenden van RTF-berichten naar internetgeadresseerden' de optie 'Converteren naar tekst zonder opmaak' aanklikken.
  4. U kunt daarna op 'Ok' klikken om de wijziging op te slaan.