Verschillen tussen PHP 5.3 en PHP 5.4 bij Argeweb

In dit artikel worden de verschillen tussen PHP 5.3 en PHP 5.4 besproken

Hierbij kunnen de volgende aanpassingen in uw website noodzakelijk kunnen zijn:

• "Safe_mode" wordt niet langer ondersteund. Applicaties die vertrouwen op "safe_mode" voor beveiliging dienen zo snel mogelijk te worden aangepast.
  • "Magic_quotes" is verwijderd. Applicaties die hierop vertrouwen dienen te worden geupdate.
  • "Register_globals" en "register_long_arrays" zijn uit de "php.ini" verwijderd.
  • Date and Timezone instellingen zijn aangepast: de TZ variabele wordt niet meer ondersteund. Alleen het instellen via "date.timezone" in de "php.ini" of via de functie "date_default_timezone_set()" wordt ondersteund

In PHP 5.4 is daarnaast ondersteuning toegevoegd voor:

• Traits (https://php.net/manual/en/language.oop5.traits.php), waardoor code-hergebruik mogelijk is.
  • "<?" wordt nu standaard ondersteund, ongeacht of "short_open_tag" geactiveerd is in de "php.ini".
  • "Short array syntax", waardoor arrays op een efficiënte manier kunnen worden gedefinieerd en gevuld.

Er zijn aan PHP 5.4 (en bijbehorende extensies) een aantal nieuwe functies toegevoegd. Een overzicht is te vinden op "https://php.net/manual/en/migration54.functions.php".

Onderstaande versies van de bekende CMS'en ondersteunen PHP 5.4:

• Wordpress 4.1
  • JA
  • Joomla 3.X
  • JA
  • Magento 1.9.X
  • JA
  • Drupal 6
  • NEE
  • Drupal 7
  • JA
  • Drupal 8
  • JA (PHP 5.4.5 of hoger vereist)

Voor een compleet overzicht van de veranderingen van PHP 5.4 ten opzichte van 5.3 kunt u kijken op de migration pagina van PHP ( https://php.net/manual/en/migration54.php)