Aanpassen bestaand e-mailaccount van Argeweb in Outlook

Als je een mailadres van Argeweb in Outlook hebt toegevoegd dan kun je deze aanpassen. In deze handleiding leggen we uit hoe dat gaat.

Inhoudsopgave

Accountinstellingen

• Ga naar Accountinstellingen. Klik links in de menubalk op Bestand en Accountinstellingen;
  • Selecteer het betreffende e-mailaccount en klik op Wijzigen;
  • Hanteer de hostnaam: mail.argewebhosting.nl

Corrigeren

Het is verstandig om te testen of de login informatie correct is.

• Voor overige instellingen ga naar de knop Meer instellingen;
  • In het tabblad Server uitgaande mail moet er een vinkje staan voor de authenticatie;
  • De instellingen (gebruikersnaam en wachtwoord) mogen worden overgenomen van de inkomende mailserver.
  • In het tabblad Geavanceerd controleer je of de poorten correct staan;
  • Voor de inkomende mailserver is dit standaard 110 voor POP en 143 voor IMAP
  • Een bekend probleem bij de uitgaande mailserver is de poort. Deze staat vaak op poort 25 ingesteld mag 587 zijn;

Pad van de hoofdmap

Het wil in Outlook 2013 wel eens voorkomen dat na het instellen van een IMAP account geen mappenstructuur getoond wordt.

• Dit probleem kan in Outlook 2013 verholpen worden door bij Pad van de hoofdmap de waarde INBOX op te geven.
  • Let op bij nieuwere versies van Outlook mag dit veld leeg gelaten worden;