Volledige e-mailheaders van Argeweb weergeven

In onderstaand artikel kunt u lezen hoe de e-mailheaders kunnen worden opgevraagd in verschillende e-mailprogramma's. Deze headers kunnen worden gebruikt om problemen met uw mail op te sporen. Dit kan bijvoorbeeld een spam bericht zijn, vertraagde e-mail of een mail die niet is aangekomen. In deze headers kan worden bekeken vanaf welke server de mail afkomstig is en wordt afgeleverd.

Inhoudsopgave

Apple Mail

- Selecteer het betreffende e-mailbericht

- Klik bovenin in het menu op 'View'

- Klik op 'Message'

- Kies nu voor 'Long Message'

- U kunt nu het volledige e-mailbericht inzien, inclusief de headers van het bericht.

Outlook 2007

- Open het betreffende e-mailbericht. Dit kunt u doen door dubbel te klikken op het bericht

- Klik bovenin bij 'Opties' op de Maximaliseerknop

- In het veld 'Internet Headers' kunt u de volledige e-mailheaders van het bericht terugvinden.

Outlook 2012/2013

- Open het betreffende e-mailbericht. Dit kunt u doen door dubbel te klikken op het bericht

- Kies voor 'Bestand/File'. Deze kunt u linksboven in uw scherm terugvinden

- Klik op 'Info'

- Kies voor 'Eigenschappen/Properties'

- In het veld 'Internet Headers' kunt u de volledige e-mailheaders van het bericht terugvinden.

Gmail

- Open het betreffende e-mailbericht

- Rechts van de 'reply'-knop drukt u op het pijltje

- Klik op 'Origineel weergeven'

- U kunt nu het volledige e-mailbericht inzien, inclusief de headers van het bericht.

Windows Live Mail

- Klik met uw rechtermuisknop op het e-mailbericht

- Kies voor 'Eigenschappen/Properties'

- Klik op het tabblad 'Details'

- U kunt nu het volledige e-mailbericht inzien, inclusief de headers van het bericht.

Hotmail

- Klik met uw rechtermuisknop op het e-mailbericht

- Kies voor 'Berichtbron weergeven'

- In het nieuwe scherm dat wordt geopend vind u de headers terug van het bericht.

Mozilla Thunderbird

- Open het betreffende e-mailbericht

- Klik bovenin op 'View'

- Klik op 'Message Source'

- U kunt nu het volledige e-mailbericht inzien, inclusief de headers van het bericht.