DKIM installeren op DirectAdmin VPS bij Argeweb

Met DKIM verklein je de kans dat spammers je domeinnaam gebruiken om schadelijke mail te versturen. In deze handleiding leggen we uit je DKIM kunt installeren op je VPS.

Inhoudsopgave

Inleiding

Met een VPS waar DirectAdmin op staat kun je een eigen mailserver gebruiken. Een risico hiervan is dat je mailadres gebruikt kan worden voor spoofing. Dat is een methode waarbij mail gestuurd vanuit een adres wat veilig lijkt terwijl de mail daar eigenlijk niet vandaan komt. Je kunt je domeinnaam beveiligen zodat dit niet mogelijk is.

Tip: Zorg dat je DirectAdmin omgeving de laatste update heeft gedaan en maak altijd een snapshot van je VPS. Je kunt dan altijd terug naar de oude situatie.

DKIM instellen

Voer deze commando’s uit als root via SSH:

cd /etc wget -O exim.dkim.conf http://files.directadmin.com/services/exim.dkim.conf

Open nu het bestand /etc/exim.conf en zoek naar de volgende code:

remote_smtp: driver = smtp

Pas dit vervolgens aan zodat het er zo uitziet:

remote_smtp: driver = smtp .include_if_exists /etc/exim.dkim.conf

Herstart daarna met de volgende commando:

service exim restart

DirectAdmin aanpassen

Het is noodzakelijk om nu DirectAdmin te configureren. Dit doe je met de volgende commando's:

cd /usr/local/directadmin echo 'dkim=1' >> conf/directadmin.conf

Herstart DirectAdmin vervolgens door het volgende commando uit te voeren:

service directadmin restart

Domeinnamen instellen

Alle domeinnamen in DirectAdmin krijgen nu een DKIM sleutel. Dit kun je zien in de DNS zone in DirectAdmin.

1. Ga naar User Level;
  2. Klik op Your Account en dan op DNS Management.

Voor reeds bestaande domeinnamen moet DKIM handmatig worden ingesteld. Voer deze commando's in. NB: In dit voorbeeld gebruiken we domein.nl - vul hier jouw eigen domeinnaam in.

cd /usr/local/directadmin/scripts ./dkim_create.sh domein.nl

Als deze zijn uitgevoerd wordt de DNS zone van je domeinnaam binnen enkele minuten bijgewerkt.