Uw WordPress-website bij Argeweb migreren met Duplicator

U kunt uw Wordpress site handmatig migreren, maar dit kan erg complex en tijdrovend zijn. Maak gebruik van de gratis duplicator plugin!

Inhoudsopgave

Het kan voorkomen dat u uw WordPress-website wilt migreren naar een andere locatie, bijvoorbeeld omdat u naar Argeweb verhuist of omdat u een andere domeinnaam wilt gebruiken. Het handmatig migreren van uw website kan erg complex en tijdrovend zijn, en kan achteraf ongewenste resultaten met zich meebrengen. Om dit eenvoudiger te maken kunt u gebruikmaken van de gratis Duplicator-plugin.

In de volgende gevallen kunt u de Duplicator-plugin gebruiken:

• U verhuist met uw website naar Argeweb.
  • U maakt gebruik van onze gratis verhuisservice en wilt ons een back-up aanleveren.
  • U wilt uw website naar een andere domeinnaam verplaatsen.

Stap 1: het migratiebestand maken en downloaden

U dient allereerst in te loggen op de administratieve pagina van uw WordPress-website. In de meeste gevallen kunt u deze benaderen door '/wp-admin' achter het adres van uw website te plaatsen in de adresbalk van uw internetbrowser. Zodra u bent ingelogd klikt u in het linkermenu op Plugins en gaat u vervolgens naar Nieuwe Plugin. Zoek in het zoekveld vervolgens naar de plugin Duplicator. U ziet dan het volgende veld naar voren komen:

Klik op de knop Nu Installeren en vervolgens op Activeren zodra het installatieproces is afgerond.

Zodra u de Duplicator-plugin heeft geactiveerd komt er een speciale Duplicator-knop in het menu aan de linkerkant van de pagina te staan. Vaak is dit een van de onderste opties in het menu. Klik op deze knop om de Duplicator-pagina op te vragen. Deze pagina ziet er als volgt uit:

Rechts bovenin van de pagina kunt u klikken op Maak Nieuwe om het proces te starten. Hierna zal een pagina worden weergegeven waarmee enkele instellingen betreffende het migratiebestand bepaald kunnen worden. Deze mogen voor nu op hun standaard waarden worden gelaten. Klik op de knop Volgende om naar de volgende pagina te gaan. Duplicator zal nu de website en de hostingomgeving scannen. Nadat deze scan voltooid is de volgende pagina naar voren:

De resultaten op deze pagina laten zien wat Duplicator heeft gevonden over de website en de hostingomgeving. Zodra er opvallende zaken gevonden zijn, maakt Duplicator hier een melding van. Zodra er meldingen naar voren komen, kan op het betreffende tabblad worden geklikt om meer informatie hierover op te vragen.

Probeer zoveel mogelijk de weergegeven meldingen te verhelpen alvorens verder te gaan met het migratieproces Dit helpt eventuele toekomstige problemen te voorkomen bij het aanmaken en terugplaatsen van het migratiebestand.

Zodra u klaar bent om verder te gaan met het aanmaken van het migratiebestand, kunt u onderaan de pagina op Maak klikken. Als er nog niet-opgeloste meldingen zijn moet eerst de checkbox met de tekst "Ja. Ga verder met het aanmaakproces" geklikt worden.

Zodra u op Maak heeft geklikt wordt het migratiebestand aangemaakt. Sluit deze pagina niet af en wacht tot het proces voltooid is. Nadat het migratiebestand is aangemaakt, krijgt u hier een bevestiging van te zien. U krijgt dan in groene letters de tekst Pakket Compleet te zien. Hieronder staan twee blauwe knoppen, met daarin de tekst Installer en Archief. Deze kunnen worden gebruikt om zowel de het migratie- als het installatiebestand te kunnen downloaden. Deze pagina ziet er als volgt uit:

Download op deze pagina zowel het migratie- als het installatiebestand door op beide blauwe knoppen te klikken.

Tip: Heeft u een nieuw pakket bij Argeweb besteld en maakt u gebruik van de gratis verhuisservice om uw website naar Argeweb te laten verhuizen? Dan kunt u de twee bovenstaande bestanden naar onze servicedesk toesturen! Neem voor meer informatie hierover gerust contact met ons op.

Stap 2: De backup van uw website terugplaatsen

Belangrijk: Aan het einde van de tweede stap is een belangrijke stap die u absoluut niet mag overslaan. Zorg er daarom voor dat u deze aandachtig doorneemt nadat u de website heeft hersteld.

Upload zowel het gedownloade ZIP-bestand als de installer.php die u eerder heeft gedownload. Upload deze vervolgens met een FTP-programma, zoals bijvoorbeeld FileZilla, naar de 'public_html'-map van uw hostingomgeving. Hierna kunt u surfen naar het adres van het PHP-bestand. Dit doet u door in de adresbalk van uw browser achter het adres van uw website '/installer.php' te plaatsen. U krijgt dan de volgende pagina te zien:

Klik op de checkbox voor de tekst "I have read and accept all terms & notices (required to continue)" en klik vervolgens op Next. Het installatieproces wordt nu gestart. Dit proces kan enkele minuten duren, wat afhankelijk is van de grootte van uw website.

Op de volgende pagina wordt er gevraagd om de MySQL-gegevens van uw database. Vul hier de gebruikersnaam, databasenaam, het wachtwoord en de bijbehorende hostnaam in. Klik vervolgens op de knop Test Database om de connectie te testen. U krijgt vervolgens de resultaten te zien. Als u een foutmelding krijgt dient u het probleem eerst te verhelpen alvorens naar de volgende stap te gaan. Klik vervolgens opnieuw op Test Database om de connectie te testen. Zodra de resultaten in orde zijn kunt u klikken op Next om naar de volgende pagina te gaan.

U krijgt nu een verificatiescherm te zien waar alle gekozen instellingen voor een laatste keer gecontroleerd kunnen worden. Als alles in orde is, kunt u op Yes klikken.

Op de volgende pagina kunnen een aantal algemene instellingen ingesteld worden. In veel gevallen hoeven er geen aanpassingen op deze pagina geen aanpassingen te worden gedaan. Klik daarom voor nu op Next zodat het herstelproces kan worden gedaan. Zodra dit proces afgerond is, wordt de volgende pagina weergegeven:

De website is nu volledig overgezet naar de nieuwe hostingomgeving.

Belangrijk!

Op het moment dat de volgende stappen niet uitgevoerd worden, zit u met een ernstig veiligheidsrisico. Na het migratieproces blijven namelijk enkele bestanden in de 'public_html'-map aanwezig die u dient te verwijderen. Hieronder vallen onder meer het de complete back-up van uw website en een kopie van de database. Verbind daarom met een FTP-programma naar de nieuwe hostingomgeving en verwijder hier de volgende bestanden:

• installer.php
  • installer-backup.php
  • installer-data.sql
  • installer-log.txt
  • database.sql
  • naamvandegekozenbackup_4bb82a4bdbe0f0725123271016124528_archive.zip

Doe het bovenstaande niet met de ingebouwde optie in de Duplicator-plugin, omdat dit niet altijd goed werkt. Daarom wordt deze optie niet toegelicht en dient u dit handmatig via uw FTP-locatie te doen.