Custombuild 2 updaten via command line (CLI) bij Argeweb

DirectAdmin Custombuild 2 is via de command line (CLI) te updaten. In dit artikel leest u hoe u dit kunt doen middels SSH.

Op een server met DirectAdmin is het mogelijk om Custombuild 2 via command line te updaten. Hiermee kunnen bijvoorbeeld PHP, MySQL, Exim en Dovecot naar hun laatste respectievelijke versies gebracht worden.

Tip: Het is altijd aan te raden om voor belangrijke wijzigingen een snapshot van uw VPS te maken. Heeft u deze niet? Overweeg dan een upgrade van uw VPS naar minimaal het Basispakket en de aanvullende backup-dienst om verlies van uw werk te voorkomen.

Let op: Heeft u een oudere versie van Custombuild? Dan zal het onderstaande niet werken.

Stap 1: Log in op uw VPS met SSH

Allereerst dient u met het SSH-protocol op uw VPS in te loggen. Hierbij is het belangrijk dat u als root bent aangemeld. Wanneer u als een reguliere gebruiker inlogt is het niet mogelijk om de onderstaande opdrachten uit te voeren.

Stap 2: Update alle software met Custombuild 2

Surf allereerst naar de juiste locatie door de onderstaande opdracht op te geven:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

U bent nu naar de map genavigeerd waar alle Custombuild-gerelateerde handelingen gedaan kunnen worden.

Tip: Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van PHP 7.2, MariaDB of een andere FTP-service? In het options.conf-bestand kan dit worden ingesteld. Let er wel op dat dit een geavanceerde handeling is. Doe dan ook zeker geen aanpassingen in dit bestand zonder te controleren of de aanpassing wel écht mogelijk is.

Voer nu de onderstaande opdracht uit om de lijst met de meest recente versies binnen te halen:

./build update

Geef vervolgens de volgende opdracht om de verschillen tussen de momenteel geïnstalleerde versies en beschikbare versies vanuit de officiële DirectAdmin-repository te bekijken.

./build versions

Door de onderstaande opdracht op te geven worden de laatste versies gedownload en geïnstalleerd:

./build update_versions

Er zal nu een proces worden gestart dat even kan duren. De totale duur is afhankelijk van de softwarepakketten die geïnstalleerd worden. Onderbreek dit proces nooit om corruptie te voorkomen.