Mail van Argeweb instellen in Outlook voor Android

Als je mail van Argeweb hebt kun je jouw postvak toevoegen als een account op je telefoon. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit doet voor Outlook op een Android toestel.

Inhoudsopgave

Vooraf

Je kunt je instellingen automatisch laten ophalen. De Android app zoekt op basis van je mailadres de juiste instellingen er bij. Het kan voorkomen dat deze service niet werkt. In dat geval kun je het account ook handmatig toevoegen. We bespreken allebei de varianten.

Automatisch ophalen

1. Heb je nog geen mail accounts in Outlook ingesteld? Start dan de app en klik op Aan de slag;
  2. Staat er al een account ingesteld? Tik dan na het openen van de app in de blauwe balk op de menuknop. Deze knop wordt weergegeven als drie horizontale streepjes;
  3. Tik op het tandwiel icoon en vervolgens onder het kopje Accounts op Accounts toevoegen;
  4. Vul je mailadres in en tik op Doorgaan;
  5. Vul het wachtwoord in;
  6. Bij Weergavenaam vul je de naam in die je wilt dat geadresseerden zien als afzender;
  7. Beschrijving is voor je eigen overzicht en is niet zichtbaar voor anderen;
  8. Tik op het vinkje om door te gaan;
  9. Alle serverinstellingen zullen nu automatisch opgehaald worden van de server van Argeweb.
  10. Je ziet een melding te zien dat je account is toegevoegd. Tik op Overslaan;
  11. Je mailaccount is volledig ingesteld!

Handmatig instellen

1. Heb je nog geen mail accounts in Outlook ingesteld? Start dan de app en klik op Aan de slag;
  2. Staat er al een account ingesteld? Tik dan na het openen van de app in de blauwe balk op de menuknop. Deze knop wordt weergegeven als drie horizontale streepjes;
  3. Vul je mailadres in en tik op Doorgaan;
  4. Tik rechtsonder op het schuifknopje Geavanceerde Instellingen;
  5. Vul de Weergavenaam in. Dit is wat geadresseerden zien als afzender;
  6. Bij Beschrijving vul je iets in voor je eigen overzicht, Dit is niet zichtbaar voor anderen;
  7. Vul de volgende gegevens in:

Inkomende mail

• IMAP-hostnaam: mail.argewebhosting.nl:993
  • IMAP-gebruikersnaam: Je mailadres
  • IMAP-wachtwoord: Je  wachtwoord

Uitgaande mail

• SMTP-hostnaam: mail.argewebhosting.nl:587
  • SMTP-gebruikersnaam: Je e-mailadres
  • SMTP-wachtwoord: Je wachtwoord

Tik rechtsboven op het vinkje. Je ziet een melding dat het account is toegevoegd. Klik op Overslaan. Je mailaccount is nu volledig ingesteld!