Reverse DNS instellen op een VPS bij Argeweb

Als je een VPS afneemt bij Argeweb kun je Reverse DNS instellen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Vooraf

Om Reverse DNS te kunnen gebruiken moet je een PTR-record instellen. Hiermee wordt een IP-adres aan een hostname gekoppeld. Dit kun je regelen in de Mijn Argeweb omgeving.

NB: Voordat je Reverse DNS kunt instellen moet de hostname verwijzen naar het IP-adres van je server. Als dat niet zo is kun je de onderstaande stappen niet volgen. Je krijgt dan deze foutmelding: "Hostname wijst niet naar IP adres."

Reverse DNS instellen

1. Log in op Mijn Argeweb;
  2. Klik in het menu op Beheren en selecteer Argeweb Cloud;
  3. Kies de VPS waar het record voor ingesteld moet worden;
  4. Klik op het IP adres;
  5. Stel de gewenste Reverse DNS en hostname in;
  6. Klik op Opslaan;
  7. Het zal ongeveer tien minuten duren voordat alles werkt.