Verbinden met de Linux opdrachtregel via SSH op Windows bij Argeweb

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met behulp van SSH met een Linux VPS verbinding kunt maken.

SSH biedt een handige en veilige manier om met de opdrachtregel (CLI - Command-Line Interface) van een Linux-machine verbinding te maken. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk om onderhoudstaken of andere beheerwerkzaamheden binnen het besturingssysteem uit te voeren.

Een bekend programma om via SSH met een Linux-machine verbinding te maken is PuTTY. Dit is gratis en open-source software dat op Putty.org gedownload kan worden.

Na het opstarten van PuTTY stelt u de volgende instellingen in:

• Connection type: SSH
  • Host Name: Het IP-adres van uw VPS
  • Port: 22

Klik vervolgens op Open om de verbinding op te zetten. Mogelijk krijgt u nu een beveiligingsmelding te zien over de publieke sleutel van de server die niet in uw registratiebestand zou staan. Deze mag u doorklikken.

U krijgt nu een klein zwart scherm te zien waar gevraagd wordt onder welke gebruiker (bijv. root) u in wilt loggen. Vervolgens dient u het wachtwoord op te geven.

Als de bovenstaande gegevens goed zijn ingevuld, dan bent u nu ingelogd en kunt u de opdrachtregel van uw Linux VPS gebruiken.