Verbinden met Linux opdrachtregel via SSH op macOS bij Argeweb

SSH biedt een handige en veilige manier om met de opdrachtregel (CLI - Command-Line Interface) van een Linux-machine verbinding te maken. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk om onderhoudstaken of andere beheerwerkzaamheden binnen het besturingssysteem uit te voeren.

• Binnen macOS is een ingebouwde SSH-client ingebouwd, waarmee eenvoudig verbinding kan worden gelegd met een Linux-machine. Dit kan worden gedaan met de Terminal-applicatie, welke zich standaard onder op de volgende locatie bevindt: Applications >Utilities.
  • Zodra de Terminal is geopend kunt u de volgende opdracht opgeven om verbinding te maken met uw VPS, waarbij u de gebruiker en de hostname zelf dient aan te passen naar die van uw eigen VPS: ssh root@145.131.1.27
  • U zult nu mogelijk een melding krijgen over dat de echtheid van de server niet kan worden vastgesteld. Typ hier yes en klik vervolgens op Enter verder te gaan. U dient nu het wachtwoord op te geven van de gebruiker waarop u probeert in te loggen. Klik opnieuw op Enter om het ingevulde wachtwoord op te geven.
  • Als de bovenstaande gegevens goed zijn ingevuld, dan bent u nu ingelogd en kunt u de opdrachtregel van uw Linux VPS gebruiken.