.tel bij Yourhosting - veelgestelde vragen

Inhoudsopgave

Wat is een .tel-domeinnaam?

Je kunt op je .tel-domeinnaam persoonlijke of zakelijke contactinformatie opslaan, en deze (gedeeltelijk) beschikbaar maken voor bezoekers.

Is het mogelijk om een website te plaatsen op een .tel-domeinnaam?

Nee, dit is niet mogelijk. Op je .tel-domeinnaam wordt je contactinformatie op een uniforme manier weergegeven. Het is wel mogelijk om je website in de contactinformatie op je .tel-domeinnaam te vermelden, waardoor je bezoekers naar je website kunnen doorklikken.

Hoe kan ik de contactinformatie op mijn .tel-domeinnaam aanpassen?

Nadat je je .tel-domeinnaam hebt geregistreerd, ontvang je via e-mail persoonlijke inloggegevens voor het Telhosting platform waar je je contactgegevens kunt toevoegen, bewerken of verwijderen. Je krijgt toegang tot dit platform met het DNS-/redirectservice dat je afneemt bij je .tel-domeinnaam. Probeer hier de .tel simulator.

Voor wie is registratie van .tel-domeinnamen bedoeld?

Voor iedereen die een .tel-domeinnaam wil hebben. tel wordt gezien als de nieuwe manier van communiceren. Er worden steeds meer applicaties ontwikkeld (voor bijvoorbeeld Voip, iPhone, Blackberry en Outlook) die het mogelijk maken om via .tel-domeinnamen contact met elkaar op te nemen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een .tel-domeinnaam registreren.

Ik wil niet al mijn gegevens op internet zetten, kan ik een gedeelte afsluiten?

Voor particulieren is privacy soms erg belangrijk. Daarom kun je bepaalde informatie afschermen en deze alleen zichtbaar maken voor contactpersonen die je toestemming hebt gegeven.

Waarom heb ik een DNS-/redirectservice nodig?

Om de inhoud van je .tel-domeinnaam te beheren heb je een DNS-/redirectservice nodig. Je beheert je .tel-domeinnaam via een speciaal systeem dat is ontwikkeld door Telnic (de leverancier van .tel-domeinnamen). Dit geldt ook als je al een hostingpakket hebt. Je kunt je .tel-domeinnaam namelijk niet toevoegen aan je hostingpakket. Om je .tel-domeinnaam te beheren neem je een aparte DNS-/redirectservice af. Alleen een hostingpakket is dus niet voldoende