Microsoft 365 mail-relay bij Argeweb

In Microsoft 365 kun je een mail-relay instellen. Je kunt daarmee gebruik maken van zowel Office 365 als een tweede mailplatform. In deze handleiding leggen we uit hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

Exchange admin center

1. Log in op het Microsoft 365 portal met een account met beheerdersrechten;
  2. Klik links bovenin op het vierkante icoontje en vervolgens op Beheerder;
  3. Klik in het nieuwe scherm onderaan op Admin Centers en vervolgens op Exchange.

Relay instellen

1. Klik n het menu links op E-mailstroom;
  2. In het volgende scherm klik je op Geaccepteerde domeinen;
  3. Selecteer de domeinnaam en klik op het potlood icoontje;
  4. De domeinnaam staat nu ingesteld op Gezaghebbend
  5. Selecteer de optie Interne doorgifte en klik op Opslaan.

Connectors aanmaken

1. In E-mailstroom klik je op Connectors;
  2. Klik op het kruisje om een connector toe te voegen;
  3. Bij Van kies je voor Microsoft 365 en bij Naar voor Tweede mailplatform;
  4. Je kunt hier voorbeeld de optie E-mailserver van uw organisatie kiezen;
  5. Klik vervolgens op Volgende
  6. Als je een naam hebt ingevuld klik je op Volgende;
  7. Kies de optie Alleen wanneer e-mailberichten worden verzonden naar deze domeinen en klik op het kruisje;
  8. Vul de domein in en klik op OK;
  9. Je ziet nu jouw domein in het overzicht staan. Klik op Volgende;
  10. In het volgende scherm vul je het mailserveradres in van je tweede mailplatform;
  11. Klik op het kruisje en vul de doeladres in.

Testen en valideren

Als je klaar bent klik je op Volgende. Vink aan: Altijd TLS (Transport Layer Security) gebruiken om de verbinding te beveiligen (aanbevolen). Kies Elk digitaal certificaat, inclusief zelf-ondertekende certificaten.

1. Klik op Volgende. Je ziet een samenvatting van uw configuratie;
  2. Klik weer op Volgende;
  3. Klik op het kruisje en vul een bestaand mailadres in;
  4. Kies voor Valideren. Wacht het validatie proces af;
  5. Als deze test is afgerond klik je op Sluiten;
  6. Je ziet nu de resultaten van deze test. Klik in dit scherm op Opslaan;
  7. Je bent nu klaar met het toevoegen van de mail-relay.