FileZilla instellen op MacOS bij Argeweb

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je FileZilla op MacOS kunt instellen. Met FileZilla kun je een FTP verbinding met een Argeweb hostingpakket.

Inhoudsopgave

FileZilla

Om een verbinding te maken is uiteraard het programma FileZilla nodig. Je kunt deze hier downloaden. Daarnaast is er een FTP account nodig om in te loggen. Daarover lees je meer in dit artikel.

Stappenplan

FileZilla en een FTP account beschikbaar? Dan kun je met het volgende stappenplan je verbinding opzetten.

1. Start FileZilla op;
  2. Klik op Bestand en dan Sitebeheer;
  3. In dit venster klik je op Nieuwe site;

Screenshot uit FileZilla met de optie Sitebeheer geselecteerd

Vul de volgende gegevens in.

• Host: FTP-host
  • Servertype: FTP
  • Logon type: Normal
  • Gebruiker: (Vervang FTP-gebruikersnaam met je FTP gebruikersnaam)
  • Wachtwoord: (Je FTP wachtwoord)

Klik nu op Geavanceerd en vul het volgende in:

• Standaard lokale map: de map op uw computer waar de website staat
  • Standaard externe map: /public_html

Je kunt nu in het hoofdscherm (Algemeen) op Verbinden klikken.

Actief of passief

Lukt het niet om een FTP verbinding te maken? Probeer een "actieve" of "passieve" connectie op te zetten.

Screenshot uit FileZilla. We zien het scherm waar de overdrachtsinstellingen kunnen worden bepaald.