Instellen Cyberduck (MacOS) bij Argeweb

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Cyberduck op macOS kunt instellen voor het maken van een FTP verbinding met een Argeweb webhosting pakket.

Alle benodigde FTP logingegevens kunt u vinden in de brief of sms die u van Argeweb heeft ontvangen. Kunt u deze niet vinden, dan kunt u hier lezen hoe u de FTP gebruikersnaam en wachtwoord opvraagt:

https://www.argeweb.nl/kb/article/ftp-wachtwoord-opvragen-457.html

Instellen Cyberduck:

• Je klikt linksonder in het programma op het + knopje:
  • Er verschijnt nu een venster waarin de FTP-gegevens ingevuld kunnen worden. Hier kan je de volgende gegevens opgeven:

Schermnaam: De naam van de FTP-verbinding

Server: FTP-host

Poort: 21

Gebruikersnaam: (Vervang FTP-gebruikersnaam met je FTP gebruikersnaam)

Wachtwoord: (Je FTP wachtwoord)

• Hierna klik je op Meer opties.
  • Pas je onder Verbindingsmodus de waarde Standaard aan naar Passief.
  • Zodra al deze instellingen correct zijn ingevoerd, kan je linksboven op het rode bolletje klikken om het huidige scherm te sluiten. Deze FTP-verbinding wordt dan opgeslagen, en wordt zichtbaar binnen Cyberduck.
  • Om verbinding te maken via FTP kan je nu simpelweg dubbelklikken op de aangemaakte verbinding.