DNS-instellingen beheren bij Alphamega

Hier leggen we je uit waar je DNS-instellingen beheert.


Inhoudsopgave


DNS-instellingen beheren zoals het wijzigen van A-records, MX-records en dergelijke

Wij hebben het voor jou gemakkelijk gemaakt. Je kunt namelijk de DNS-instellingen toevoegen en beheren in het Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard.

  1. Wanneer je hierop bent ingelogd ga je via Diensten naar het pakket: Email/ Classic/ Hosting en klik je vervolgens op het pakket bij de domeinnaam waar het over gaat. 
  2. Klik in het extra menu op Plesk (Technical Controlpanel) en dan nog een keer op de knop: Klik hier om naar Plesk (Technical Controlpanel te gaan.
  3. Eenmaal in de Plesk-omgeving klik je op DNS-instellingen.

 Let op! 

Een klein foutje kan grote gevolgen met zich meebrengen!

Je kunt onder andere aanpassen:

CNAME-records toevoegen/wijzigen (verwijzingen naar een ander (sub-)domein) 

A-records toevoegen/wijzigen (verwijzingen naar een IP-adres) 

MX-records toevoegen/wijzigen waar de mail wordt afgeleverd 

Je hebt ook nog de mogelijkheid om andere DNS-records toe te voegen. Dit doe je door bovenin op Record toevoegen te klikken.

Bevestigen

Heb je een wijziging gedaan in de DNS? Dan vraagt het systeem altijd om dit te bevestigen. Omdat DNS wijzigingen best ingrijpend kunnen zijn, is het goed om het nog één keer te checken. Klik daarna op Bijwerken.Goed om te weten

Het kan 24 uur kan duren voordat DNS servers wereldwijd de wijziging hebben verwerkt, dit ligt aan de TTL (time to live) instelling bij de domeinnaam.

Let ook op dat het wijzigen van de DNS grote gevolgen voor jouw domeinnaam kan hebben. Een verkeerde instelling kan er namelijk voor zorgen dat jouw website of e-mail niet meer (volledig) werkt.

We raden je dan ook aan om de instellingen alleen door te voeren als je zeker weet dat deze goed zijn. Weet je het niet zeker, dan raden wij je aan om contact op te nemen met je systeem-/of netwerkbeheerder. Deze kan je ondersteunen bij het invoeren van deze instellingen.


Nameservers

Deze kun je zelf niet aanpassen, dit is omdat wij hiervoor zowel bij de registrar als in ons (DNS) systeem aanpassingen voor moeten doorvoeren.

Als je de nameservers voor je domeinnaam wil laten aanpassen, geef dan even de gewenste wijziging aan ons door via een ticket of e-mail. We zullen het dan zo snel mogelijk voor je regelen. 


Ook handig:

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.