Rechten (chmod) van bestand of map aanpassen bij

Hier leggen we je uit hoe je de rechten ((chmod) van een bestand of map kunt aanpassen.

Inhoudsopgave

Hoe pas je de rechten aan?

Dit doe je door de optie "Eigenschappen / Chmod (Properties / Chmod)" in het FTP-programma te kiezen wanneer je met de rechtermuisknop op het bestand klikt.

Wij kunnen de volgende rechten instellingen aanraden:

755 voor Mappen / Directory's 644 voor HTML-bestanden, plaatjes en PHP-scripts 700 voor CGI-scripts in de CGI-bin directory 750 voor .PL-scripts in de httpdocs map

Indien je iedereen schrijfrechten wil geven, voor een upload map bijvoorbeeld, dan kun je eventueel 777 gebruiken.

Let op!  Dat je niet teveel open zet!

Zet dus zeker niet zomaar iets op 777! Je zult met die rechten waarschijnlijk ieder script/applicatie kunnen laten werken, maar hackers vinden dit ook geweldig. ;-)

Staan de rechten van je bestanden niet goed en kun je ze ook niet aanpassen in je FTP-programma?

Stuur ons dan even een bericht met daarin vermeld welke mappen/bestanden je niet aan kunt passen. We zullen dan de rechten voor je aanpassen.