Bestanden beheren in de File Manager bij VIP internet

Om eenvoudig bestanden te beheren in de Plesk-omgeving kun je in plaats van de standaard FTP-verbinding gebruik maken van de ingebouwde File Manager.

Stap 1: om eenvoudig websitebestanden te beheren, navigeren we in de Plesk-omgeving naar het Websites & Domains overzicht. Klik in het menu aan de linkerzijde op Websites & Domains om in het overzicht terecht te komen:

meR1PJD0OZyGGwcnze6Z-CxmO2Auz6tBIg

Stap 2: zoek het gewenste domein en klik op File Manager. In dit voorbeeld kiezen wij het domein viphandleidingen.nl:

piud3eEf3Pxhd5Ixd51VO7HvzNG6tJo0Sw

Stap 3: de root (hoofd) map van de website is de HTTPDOCS, controleer dan ook altijd dat je in deze map zit, voordat je opzoek gaat naar websitebestanden.  De File Manager opent standaard de HTTPDOCS map dit kun je tevens zien in het overzicht:

6qrwZHuB_uE7LxbH3difCMWxfN8dij5y9g

J
Jelle is the author of this solution article.