Plesk updaten op je VPS bij VIP internet

VIP Internet zorgt voor het onderhoud van je Managed Cloud Server.

Je kan en mag eventueel ook zelf updates doorvoeren, of componenten toevoegen wanneer je deze nodig hebt.

Je kunt Plesk updaten via het menu Tools & Settings >> Updates and Upgrades.

7PMfMlAIfhAZJhRgQWKTtV2H6tM3dF6-mw

De link opent in een nieuw tabblad. Het kan even duren voordat deze is geladen. Je ziet vervolgens direct of er updates beschikbaar zijn.

8gX_9IGjd5stg6QePnhWYj0ivcAbaH_hIA

Je hebt vervolgens een aantal opties:

• Klik op 'Install or Update Product' om de installatie van een nieuwe versie van Plesk te starten.
  • Klik op 'Update Components' om de bestaande componenten van Plesk (zoals PHP-versies) te updaten.
  • Klik op 'Add/Remove Components' om componenten uit Plesk te verwijderen of nieuwe componenten te installeren (zoals nieuwe PHP-veries)

Let op! Het installatieproces van Plesk kan enkele minuten duren. Het neemt ook veel rekenkracht in beslag waardoor het kan voorkomen dat de server minder goed bereikbaar is. Hou hier rekening mee bij het starten van de updates. Na de installatie kan het nodig zijn de server te herstarten (via Tools & Settings > Restart Server) als niet alle componenten direct goed werken.

R
Ricardo is the author of this solution article.