Alphamega - Hoe maak ik een catch-all e-mailadres aan bij Alphamega

Hier leggen we je uit hoe je een catch-all (of catch-to) e-mailadres kunt aanmaken.

Een catch-all e-mailadres is een mailbox (e-mailadres) waar alle e-mailadres varianten waar geen mailbox voor aangemaakt is naar doorgestuurd worden.

Hier zitten veel voordelen aan. Als iemand per ongeluk een typefout maakt in het deel voor het @ dan ontvang je alsnog die e-mail. Maar ook als iemand zelf bedenkt om een mail te sturen naar info@jouwdomeinnaam, terwijl je daar geen mailbox voor hebt gemaakt. Die komt dan gewoon binnen op het e-mailadres wat je instelt als catch-all.

Het nadeel is dat spammers op goed geluk een e-mailadres kunnen fabriceren op basis van je domeinnaam. Gelukkig zijn er spamfilters.

Het catch-all e-mailadres hoeft niet een e-mailadres te zijn wat aan je domeinnaam hangt. Dit kan eender welk e-mailadres zijn.

Handleiding

• Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  • Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, TopSite, Emailpakket, Classic)
  • Klik op de betreffende domeinnaam
  • Klik op Plesk (Technical Controlpanel) en dan op de knop "Klik hier om naar Plesk (Technical Control Panel) te gaan
  • Klik links in het menu op Mail
  • Klik op "Mail instellingen"
  • Zet een vinkje (activeer het bolletje) bij "Doorsturen naar adres" en vul daar het e-mailadres in waar alle e-mails die naar een e-mailadres van je domeinnaam gestuurd worden waarvoor geen mailbox of alias is aangemaakt naartoe mogen worden gestuurd. Dit kan ook een extern e-mailadres zijn. Zoals een gmail-adres.
  • Klik op OK en je bent klaar

Ook handig:

N
Noemi is the author of this solution article.