Hoe maak ik een catch-all e-mailadres aan bij Alphamega

Hier leggen we je uit hoe je een catch-all (of catch-to) e-mailadres kunt aanmaken.

Een catch-all e-mailadres is een mailbox (e-mailadres) waar alle e-mailadres varianten waar geen mailbox voor aangemaakt is naar doorgestuurd worden.

Hier zitten veel voordelen aan. Als iemand per ongeluk een typefout maakt in het deel voor het @ dan ontvang je alsnog die e-mail. Maar ook als iemand zelf bedenkt om een mail te sturen naar info@jouwdomeinnaam, terwijl je daar geen mailbox voor hebt gemaakt. Die komt dan gewoon binnen op het e-mailadres wat je instelt als catch-all.

Het nadeel is dat spammers op goed geluk een e-mailadres kunnen fabriceren op basis van je domeinnaam. Gelukkig zijn er spamfilters.

Het catch-all e-mailadres hoeft niet een e-mailadres te zijn wat aan je domeinnaam hangt. Dit kan eender welk e-mailadres zijn.

Handleiding

1. Log in op Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, TopSite, Emailpakket, Classic)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam
  4. Klik op Plesk (Technical Controlpanel) en dan op de knop "Klik hier om naar Plesk (Technical Control Panel) te gaan
  5. Klik links in het menu op Mail
  6. Klik op "Mail instellingen"
  7. Zet een vinkje (activeer het bolletje) bij "Doorsturen naar adres" en vul daar het e-mailadres in waar alle e-mails die naar een e-mailadres van je domeinnaam gestuurd worden waarvoor geen mailbox of alias is aangemaakt naartoe mogen worden gestuurd. Dit kan ook een extern e-mailadres zijn. Zoals een gmail-adres.
  8. Klik op OK en je bent klaar