Wachtwoord van e-mailadres vergeten bij Alphamega

Hier leggen we je uit hoe je het wachtwoord voor je e-mailadres opnieuw kunt instellen in het Mijn Alphamega dashboard

Inhoudsopgave

Je e-mailwachtwoord vergeten. Het kan de beste overkomen. We hebben in dat geval twee tips voor je.

1. Stel het wachtwoord voor je e-mailadres (mailbox) opnieuw in in het Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard. Hoe je dat doet, leggen we hieronder uit.
  2. Ga een gratis wachtwoordmanager gebruiken. Wij zijn erg te spreken over LastPass. Super fijn. Zeker in combinatie met de browserextensie.

Wij kunnen (en mogen) vanwege de AVG geen wachtwoorden inzien, laat staan doorgeven. Die zijn dan ook allemaal encrypted (versleuteld). Het resetten daarvan is om die reden geautomatiseerd.

Handleiding

1. Log in op Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Classic, Hosting, TopSite, Email)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik in het extra menu door naar Plesk (Technical Controlpanel)
  5. Klik links in het menu op Mail en vervolgens op het betreffend e-mailadres
  6. Je hoeft je oude wachtwoord NIET eerst in te geven. Want meestal is de reden dat je die juist vergeten bent. :-)
  7. Vul hier je nieuwe wachtwoord in. Gebruik een hoofdletter, een cijfer en een speciaal teken. We raden aan om het wachtwoord minimaal 8 tekens lang te maken. Goed bewaren!
  8. Bevestig je wachtwoord nog een keer.
  9. Klik op "Opslaan"
  10. Ga nu naar de instellingen van het mailprogramma op de apparaten waar je normaal je e-mail op ontvangt en pas daar ook het wachtwoord aan naar het nieuwe wachtwoord dat je net hebt aangemaakt.

Tip

Wanneer je je wachtwoord invult in je mailprogramma of je webmail, kun je die kopiëren en plakken of zelf intypen. Als je het wachtwoord vanuit een bestandje, gebeurt het heel vaak dat er dan onbedoeld een spatie mee geselecteerd wordt. Die spatie wordt in een wachtwoordveld ook als een teken gezien, en dan lukt het inloggen niet. Let daar dus goed op!

Of toch een gratis wachtwoordmanager gebruiken zoals LastPass ;-).

Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Klik in het loginscherm op de wachtwoord vergeten link en vul het hoofdcontact e-mailadres in wat bij je account hoort.

Je ontvangt dan direct een e-mail waarin we vragen of je de wachtwoord-reset wilt bevestigen.

Nadat je dat gedaan hebt, ontvang je direct een tweede e-mail met daarin een nieuw wachtwoord.

Log daarmee in en pas direct daarna het wachtwoord aan naar een eigen verzonnen wachtwoord. Bewaar die goed, bijvoorbeeld met een wachtwoord manager zoals LastPass.

Is het hoofdcontact e-mailadres niet meer in gebruik of kun je daar niet meer bij? Bel ons dan vanaf het telefoonnummer dat bij ons bekend is, zodat we voor jou een nieuw e-mailadres kunnen instellen. Contactgegevens vind je hier.

Het is slim om voor je dashboard-login een e-mailadres te gebruiken wat niet aan je domeinnaam die bij ons staat gekoppeld is. Als er dan ooit een issue is met je domein-e-mail, kun je altijd een wachtwoord-reset aanvragen met dat andere e-mailadres.

Wil je meer geavanceerde mail instellingen doen? Klik dan door naar het Technical Controlpanel (Plesk).