E-mail instellen in eigen mailprogramma - Alphamega

Hier leggen we je uit welke instellingen je nodig hebt om je e-mailadres toe te voegen in je eigen mailprogramma.

Inhoudsopgave

Algemeen

Natuurlijk kun je ten alle tijden vanaf elk apparaat via een browser gaan naar webmail.jouwdomeinnaam (in plaats van 'jouwdomeinnaam.com' vul je natuurlijk je eigen domeinnaam in) en daar inloggen met je volledige e-mailadres en e-mail wachtwoord om je mail te lezen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om de mail in een eigen gewenst programma op te halen en/of uit te lezen.

Er zijn heel veel verschillende mail programma's en we kunnen ze hier onmogelijk allemaal bespreken. De volgende instellingen zijn echter altijd toepasbaar op de verschillende mailprogramma's.

Je kunt bij het instellen van de mail de keuze maken tussen ophalen via POP3 of lezen via IMAP.

Bij POP3 worden de mails gedownload en standaard ook meteen van de server verwijderd, bij IMAP blijven alle mails op de server staan en kun je deze dus vanaf verschillende apparaten uitlezen. We adviseren om voor IMAP te kiezen.

Meer uitleg over POP3 en IMAP vind je op deze pagina: Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

Account-informatie:

Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen

E-mail: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'

Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Dashboard

Server inkomende mail:

Hostnaam: servernaam.alphamega.nl (de servernaam welke voor jouw domeinnaam van toepassing is vind je terug als je naar Plesk (Technical Controlpanel) gaat, zie hieronder)

Gebruikersnaam: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'

Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Servernaam: De servernaam vind je in het Mijn Yourhosting (voorheen Mijn Alphamega) Dashboard (https://mijn.yourhosting.nl/) door daar te gaan naar het betreffende pakket en te klikken op "Plesk (Technical Control Panel)".

Achter Server staat de naam van de server (bijvoorbeeld: lungo.alphamega.nl).

Poort:

• POP3 met SSL: 995
  • IMAP met SSL: 993

Instellingen Uitgaande E-mail:

Server uitgaande mail: smtp.alphamega.nl

Gebruikersnaam: Wederom je hele mailadres, bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.extensie Bij sommige mailprogramma's kun je aangeven: Gebruik dezelfde gegevens als voor de inkomende mail.

Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Poort: 465

Connection Security: SSL/TLS

Video handleidingen

Let op! In de video's wordt bij de inkomende mail aangegeven dat je daar mail.domeinnaam.nl kunt ingeven.

Beter is het om meteen de servernaam zoals bij Server inkomende mail staat vermeld bij Hostnaam in te geven.

En kom je er niet uit? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder.