Yourhosting - Verlengen en opzeggen van je Microsoft 365-licentie bij Yourhosting


Heb je een licentie bij ons voor Microsoft 365? Dan kun je deze beheren vanuit je klantomgeving op onze website. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Inhoudsopgave

Je licentie wordt automatisch verlengd

Je licentie wordt automatisch verlengd met dezelfde looptijd. Wil je je licentie opzeggen, dan kun je dit stopzetten vanuit je klantomgeving. 

Jouw data als het abonnement verloopt

Nadat een gebruiker wordt verwijderd en de licentie is opgezegd, is het tot 30 dagen mogelijk om de gebruiker te herstellen met behoud van de e-mail en bestanden. Hierna vervalt de data definitief. De bestanden en mail die onder deze gebruiker stonden worden dan verwijderd. 

Licenties en opzegtermijnen

Je neemt een licentie voor een maand of een jaar af. Maandlicenties kun je altijd per maand opzeggen. Een jaarlicentie kun je opzeggen per de einddatum. Is je jaarlicentie voor een jaar verlengd? Dan kun je per maand deze opzeggen en de resterende maanden laten crediteren.

Opzeggen

Je zegt je licentie op via Mijn Yourhosting. Log daarvoor in op https://login.account.yourhosting.nl/ met je mailadres en wachtwoord. Je krijgt hierbij de keuze om naar je Microsoft 365 producten te gaan.


Als je in het menu links in Microsoft 365 zit, klik dan uiterst rechts op het tandwiel icoon achter de licentie;

Je kunt nu zgn. seats verwijderen; dat zijn de exemplaren van de licentie. Als je alles wilt opzeggen zet je dit aantal op 0;

Herhaal deze stappen met alle licenties die je wilt opzeggen.Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.