Nieuwe pakketten en tarieven (2021) bij Yourhosting

Deze pagina gaat over de tariefswijziging van 202. Ben je op zoek naar de prijswijziging van juli 2023, kijk dan HIER. 


In april 2021 hebben we nieuwe webhostingpakketten geïntroduceerd. Met deze nieuwe pakketten maak je gebruik van meer opslagruimte voor je website, meer e-mailadressen, onbeperkt dataverkeer én is je website sneller. 

Bij nieuwe pakketten hoort de beste support. Daarom zijn de telefoonlijnen sindsdien weer open! Uit onderzoek en de vele reacties bleek dat deze wens groot is. Daar hebben we goed naar geluisterd en daarom zijn we weer telefonisch bereikbaar. En natuurlijk blijven we ook gewoon bereikbaar via e-mail.

Inhoudsopgave

Wat zijn de nieuwe hostingpakketten?

Wij bieden vanaf 15 april 2021 de volgende nieuwe hostingpakketten aan. De pakketten zijn sneller, uitgebreider en hebben telefonische support. Bekijk hier de nieuwe hostingpakketten in een overzicht

Waarom nieuwe pakketten?

We hebben de laatste tijd veel geïnvesteerd in snelheid, veiligheid en service. Wij bieden je waardevolle producten en uitmuntende support. Dat doen we met deze nieuwe, sterke pakketten en daar hoort ook telefonische support bij. Vanaf 15 april zijn de lijnen weer open. Ook hebben we ons supportteam uitgebreid om je sneller te kunnen helpen. Kijk hier hoe en wanneer je ons kunt bereiken.

We vinden het belangrijk om te blijven ontwikkelen en verbeteren. De specificaties en prijzen van de pakketten zijn tot stand gekomen naar aanleiding van onderzoek onder onze eigen klanten en andere vergelijkbare groepen. Dus met deze nieuwe pakketten heb je krachtiger hosting, kun je ook telefonisch vragen stellen en ben je sneller geholpen. 

Vanaf wanneer zijn deze nieuwe pakketten live?

Sinds 15 april 2021 zijn de nieuwe pakketten live voor nieuwe bestellingen. Klanten met een huidig hostingpakket informeren we in maart over de nieuwe pakketten. Bestaande pakketten zetten we vanaf april om. Je krijgt hierover bericht.

Wat is er veranderd?

De nieuwe pakketten bieden meer opslagruimte, ongelimiteerd dataverkeer en meer e-mailadressen.  Daarnaast zijn sneller, geoptimaliseerd voor onder andere WordPress en hebben telefonische support. Aan de nieuwe pakketten kun je maximaal één domeinnaam koppelen. Dus wil je een nieuwe website maken? Dan kies je daarbij een nieuw passend pakket.  

De extra producten voor webhosting (extra database, losse uitgaande mailserver, etc.) worden niet langer aangeboden. We hebben de nieuwe pakketten zó gemaakt, dat vrijwel alle extra producten die klanten apart afnamen, in de pakketten inbegrepen zijn. De oude extra producten worden niet meer verlengd en gefactureerd bij de volgende verlenging van het pakket.  

Welk nieuw hostingpakket krijg ik?

De nieuwe pakketten zijn dedicated aan één domeinnaam. Omdat er aan de oude hostingpakketten meerdere domeinnamen gekoppeld konden zijn, gaan we het aantal websites op je pakket inventariseren.   

Één domeinnaam 

Heb je onder je huidige hostingpakket één domeinnaam gekoppeld, bekijk dan in onderstaande tabel welk pakket je nu hebt en naar welk pakket je gaat.

Huidig pakket met 1 domeinnaamNieuw pakket
XSStart
SStart
MPlus
LMax
XLMax
MijnWebsite StartStart
MijnWebsite PlusPlus
MijnWebsite ProMax

Meerdere domeinnamen

Heb je nu onder je huidige pakket meerdere domeinnamen gekoppeld, dan ga je over naar een speciale variant van het Premium pakket: het Premium+ pakket. Dit is alleen zo, als je meerdere websites hebt op je hostingpakket. Dit gaan we nog inventariseren. Als je domeinnamen in je huidige hostingpakket alleen redirecten, dan krijg je een DNS-/redirectpakket voor je overige domeinnamen als je nu een M-, L- of XL-pakket hebt.  

Voorbeeld: Heb je dus voor 1 domeinnaam een website en eventueel mailboxen, dan ga je over naar een nieuw hostingpakket voor je website en een DNS-/redirectpakket voor je overige domeinnamen. Bekijk ook het onderstaande schema:  

ktG35msExRHeoy4BSvELEM2p_gukUPUy6g

Bij een M, L of XL-pakket krijg je een gratis DNS-redirectbundel voor een doorverwijzing. 

Het Premium+ pakket (met de mogelijkheid voor meerdere domeinnamen) geldt alleen voor de bestaande klanten met meerdere domeinnamen op een huidig pakket. Dit is een tijdelijk pakket en is niet beschikbaar voor nieuwe bestellingen. Nieuwe klanten die meerdere websites willen maken, hebben per website een hostingpakket nodig. Ook bestaande klanten met Start-, Max- of Plus-pakketten hebben per website een hostingpakket nodig. Dit geldt niet voor subdomeinnamen als shop.yourhosting.nl of blog.yourhosting.nl.  

We raden je aan om goed naar de domeinnamen in je pakket te kijken. Wij kunnen namelijk niet voor jou bepalen wat je wilt doen met eventuele extra websites. Zijn er domeinnamen die je niet gebruikt, verplaatst ze dan naar Alleen registreren. Zijn er domeinnamen die je alleen doorlinkt naar een andere url of server, verplaats die dan naar een DNS-redirectpakket. Zo kun je over naar een kleiner nieuw hostingpakket voor je actieve website en bespaar je kosten. Hier lees je hoe je je domeinnamen verplaatst. Bekijk ook goed of je door veranderen van een hostingpakket goedkoper uit bent, bijvoorbeeld door je premium-pakket te veranderen naar twee keer een Start pakket als je twee websites hebt.  

Heb je nu een M, L of XL-pakket, dan krijg je van ons een gratis DNS-/redirectbundel. Heb je nu meerdere domeinnamen in je M, L of XL-pakket die je alleen doorlinkt naar een andere url of server? We raden je dan aan om deze domeinnamen te verplaatsen naar je gratis bundel. Je vindt de gratis DNS-/redirectbundel in Mijn Account bij ‘Mijn producten’.  

Heb je hierbij hulp nodig, dan helpen wij je natuurlijk graag.

Welk nieuw e-mailpakket krijg ik?

Bestaande e-mailpakketten worden als volgt omgezet: 

Huidig pakket met 1 domeinnaamNieuw pakket
E-mail 1Start
E-mail 2Start
E-mail 3Max
E-mail 4Max

Bij de bestaande pakketten met meerdere domeinen wordt eerst gekeken of deze echt gebruikt worden. Niet-gebruikte domeinen worden afgesplitst naar Alleen registreren. Als er daarna meer dan 1 domein overblijft dan wordt het pakket opgesplitst in meerdere pakketten, waarbij we voor het hoofddomein de bovenstaande tabel aanhouden. Wij kunnen niet altijd goed inschatten of je domeinen actief gebruikt worden, check daarom ook altijd zelf of het nodig is dat je meerdere pakketten krijgt.  

 

De e-mailaccounts voor de overige domeinen worden ondergebracht op nieuwe E-mail Start- pakketten. Er wordt per domeinnaam een pakket aangemaakt. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Voorbeeld: Je hebt een Email 3-pakket met naast het hoofdomein nog 2 domeinen actief. Het Email 3-pakket wordt dan omgezet naar E-mail Max voor het hoofddomein, en tweemaal E-mail Start voor de overige twee domeinen. 

Moet ik iets doen/veranderen?

Wij zetten het pakket voor je over, Hiervoor hoef je in principe niets te veranderen of aan te passen. Je ontvangt van ons een e-mail zodra we dit gedaan hebben. Mochten er in een uitzonderlijk geval toch wijzigingen nodig zijn, dan laten wij je dit weten. 

Heb je meerdere websites op één pakket, dan is het natuurlijk altijd handig om te kijken of je alle websites en/of mailboxen wil behouden. Wij kunnen dit niet voor jou bepalen. Heb je voor één domeinnaam een website nodig, dan kun je downgraden naar een kleiner hostingpakket en scheelt het je in de kosten. Hier lees je hoe je domeinnamen kunt ontkoppelen uit je pakket. Als je een domeinnamen ontkoppelt, vervallen de instellingen van het domein. Eventuele redirects of DNS-wijzigingen stel je dus opnieuw in na het ontkoppelen. Het is dus slim om eerst back-up van je website, database en/of e-mail te maken voor je dit doet!

 

Wist je dat je ook domeinnamen kunt doorlinken? Heb je bijvoorbeeld op je .nl-domeinnaam een website staan, dan kun je je bijbehorende .com-domeinnaam hier ook naar doorverwijzen. Je hebt dan niet twee aparte websites nodig. De domeinnaam die doorlinkt heeft alleen een DNS-/redirectservice nodig, geen apart hostingpakket.

Wanneer krijg ik het nieuwe pakket?

Vanaf 15 april zijn de nieuwe pakketten live voor nieuwe bestellingen. Klanten met een huidig hostingpakket informeren we in maart over de nieuwe pakketten. Bestaande pakketten zetten we vanaf april om, we kunnen hiervoor geen exacte datum geven. Je ontvangt van ons een bericht zodra we jouw pakket hebben omgezet. Er verandert niets aan je instellingen. 

Per wanneer worden de nieuwe pakketten gefactureerd?

Vanaf april zetten we de huidige pakketten om. We houden de huidige looptijd van je pakket aan voor de factuur. Dit betekent dat je bij de volgende verlenging pas een factuur ontvangt met de nieuwe pakketprijs in plaats van het oude tarief. Tot die tijd kun je dus zonder extra kosten al gebruik maken van je nieuwe pakket. De factuur voor je pakket komt dus gewoon in dezelfde maand als voorgaande jaren.  

Ik heb een mail gekregen dat ik per vrijwel direct al het nieuwe tarief moet betalen. Hoe zit dat?

Ben je in maart klant geworden van Yourhosting of gaat je pakket in maart of april 2021 verlengen? Dan kan het zijn dat je een e-mail van ons hebt gehad met een verkeerde verlengdatum. Dus stel je pakket wordt verlengd op 30-03-2021, dan ga je het nieuwe tarief pas betalen op 30-03-2022.

Ik heb een maandpakket. Hoe zit dat?

Voor een aantal pakketten (XS/S/M/L/XL-maand) was eerder een maandabonnement mogelijk. De nieuwe pakketten zijn jaarpakketten. De omzetting van deze huidige pakketten gaat op dezelfde manier als de jaarpakketten, met als enige verschil dat het wordt omgezet naar een jaarcontract. Ontving je dus eerder elke maand een factuur voor je pakket, dan is dit na de overgang naar het nieuwe pakket één keer per jaar.

Wat wijzigt er technisch?

Bekijk hier de specificaties.

Hoe kan ik jullie bereiken met vragen over de nieuwe pakketten?

Heb je nog vragen over de nieuwe pakketten, of advies nodig? We zijn telefonisch bereikbaar! 

Verder blijven wij natuurlijk bereikbaar via WhatsApp en e-mail. Kijk voor de actuele openingstijden op onze website. 


Waar vind ik de specificaties van de oude pakketten?

De voormalige pakketten vind je op deze pagina.

Pakket wijzigen

Hoe kan ik over naar een nieuw pakket?

Vanaf april zetten we de huidige pakketten om. Je hoeft hier niets voor te doen. Je ontvangt van ons een bericht zodra we je oude pakket hebben omgezet naar een nieuw pakket. 

Heb je meerdere websites op één pakket, dan is het natuurlijk altijd handig om te kijken of je alle websites en/of mailboxen wil behouden. Heb je voor één domeinnaam een website en/of e-mail nodig, dan kun je de overige domeinnamen uit je pakket verplaatsen zodat je over kunt naar een kleiner hostingpakket voor je website.

Hoe kan ik mijn pakket wijzigen, upgraden of downgraden?

Het wijzigen van je pakket gaat gewoon op dezelfde manier zoals eerder: 

 1. Log in op Mijn Account
 2. Ga links in het menu naar ‘Mijn producten’; 
 3. Klik op het pakket waar het om gaat; 
 4. Klik vervolgens aan de rechterkant op ‘Upgraden’ als je naar een groter pakket wilt, of ‘Downgraden’ als je naar een kleiner pakket wilt; 
 5. Volg de stappen in Mijn Account om de wijziging te voltooien. Je ontvangt hiervan een e-mail. 

Let op, zeg je je pakket op, dan vervallen de instellingen. Je domeinnaam komt op ‘Alleen registreren’ te staan, tenzij je je domeinnaam ook opzegt. Hangt er een e-mailadres, website en/of database aan? Maak dan eerst een back-up van je website, database en/of e-mail als je deze data niet kwijt wilt!

Hoe kan ik mijn pakket opschonen zodat ik één domeinnaam aan mijn pakket heb gekoppeld en naar een kleiner pakket gaan?

Heb je meerdere websites op één pakket, dan is het natuurlijk altijd handig om te kijken of je alle websites en/of mailboxen wil behouden. Heb je voor één domeinnaam een website nodig, dan kun je de overige domeinnaam ontkoppelen en downgraden naar een kleiner hostingpakket en ben je voordeliger uit. 

 

Wist je dat je ook domeinnamen kunt doorlinken? Heb je bijvoorbeeld op je .nl-domeinnaam een website staan, dan kun je je bijbehorende .com-domeinnaam hier ook naar doorverwijzen. Je hebt dan niet twee aparte websites nodig. De domeinnaam die doorlinkt heeft alleen een DNS-/redirectpakket nodig, geen apart hostingpakket. 

Volg de onderstaande stappen om domeinnamen te ontkoppelen van je pakket. Het ontkoppelen van de hoofddomeinnaam van je pakket is niet mogelijk. 

 1. Log in op Mijn Account
 2. Ga links in het menu naar ‘Mijn producten’; 
 3. Klik op het pakket waar het om gaat; 
 4. Scroll naar de blauwe balk ‘Mijn domeinnamen’ en vink de domeinnaam aan die je wilt verwijderen/ verplaatsen; 
 5. Klik vervolgens rechts op ‘Opzeggen’ als je de domeinnaam wilt opzeggen, of ‘Upgraden naar nieuw pakket’ als je de domeinnaam onder een ander pakket wilt plaatsen (zoals een DNS-/redirectpakket voor het doorlinken); 
 6. Volg de stappen in Mijn Account om de wijziging te voltooien. Je ontvangt hiervan een e-mail. 

Let op! Als je een domeinnaam uit je pakket ontkoppelt/verplaatst, dan vervallen de instelling van je domeinnaam. Eventuele verwijzingen (naar een andere url of server) stel je dan opnieuw in na het verplaatsen. Hangt er een e-mailadres, website en/of database aan? Maak dan eerst een back-up van je website, database en/of e-mail als je deze data niet kwijt wilt!

Ontkoppel je een domeinnaam uit je pakket en kun je daardoor naar een kleiner pakket downgraden? Dan is het wel noodzakelijk dat je zelf je pakket downgraded, dit gaat niet automatisch.

Hoe verplaats ik domeinnamen naar een DNS-/redirectpakket?

Volg de onderstaande stappen om domeinnamen te verplaatsen naar een los DNS-/redirectpakket (niet mogelijk voor de hoofddomeinnaam van het pakket):. Let op, heb je een gratis DNS-redirectbundel waar je domeinnamen naar toe wil verplaatsen, volg dan deze stappen.

 1. Log in op Mijn Account
 2. Ga links in het menu naar ‘Mijn producten’; 
 3. Klik op het pakket waar de domeinnaam nu in staat; 
 4. Scroll naar de blauwe balk ‘Mijn domeinnamen’ en vink de domeinnaam aan die je wilt verplaatsen; 
 5. Klik vervolgens rechts op ‘Upgraden naar nieuw pakket’ en ga verder; 
 6. Selecteer op de volgende pagina de ‘DNS-/redirectservice’; 
 7. Volg de stappen in Mijn Account om de wijziging te voltooien. Je ontvangt hiervan een e-mail. 

Let op, als je een domeinnaam verplaatst, dan vervallen de instelling van je domeinnaam. Eventuele verwijzingen (naar een andere url of server) stel je dan opnieuw in je nieuwe DNS-/redirectpakket in.

Hoe verplaats ik domeinnamen naar de DNS-/redirectbundel?

Bij het M-, L- en XL-pakket krijg je na omzetting van ons een gratis DNS-/redirectbundel ter waarde van EUR 51,-. In de DNS-/redirectbundel kun je een onbeperkt aantal domeinnamen plaatsen, om deze te verwijzen naar een andere url (redirect) of server (DNS). Volg de onderstaande stappen om domeinnamen te verplaatsen naar een de DNS-/redirectbundel. Dit kan alleen voor de overige domeinnamen in je pakket, niet voor de hoofddomeinnaam. 

 1. Log in op Mijn Account
 2. Ga links in het menu naar ‘Mijn producten’; 
 3. Klik op het pakket waar de domeinnaam nu in staat; 
 4. Scroll naar de blauwe balk ‘Mijn domeinnamen’ en vink de domeinnaam aan die je wilt verplaatsen; 
 5. Klik vervolgens rechts op ‘Naar gratis DNS-/Redirectbundel ’ en ga verder; 
 6. Volg de stappen in Mijn Account om de wijziging te voltooien. Je ontvangt hiervan een e-mail. 

Let op, als je een domeinnaam verplaatst, dan vervallen de instelling van je domeinnaam. Eventuele verwijzingen (naar een andere url of server) stel je dan opnieuw in je nieuwe DNS-/redirectpakket in.

Kan ik opzeggen?

Heb je je pakket toch helemaal niet meer nodig, dan kun je opzeggen. Zorg ervoor dat de opzegging minimaal een maand voor de verlenging bij ons binnen is. Op onze supportpagina over opzeggen lees je meer informatie en hoe je de opzegging via Mijn Account doorvoert.

Meerdere domeinnamen in huidig pakket

Ik heb meerdere domeinnamen in mijn huidig hostingpakket, wat nu?

In de huidige pakketten kon je meerdere domeinnamen beheren. In de nieuwe pakketten is dit niet zo, de nieuwe pakketten zijn dedicated aan één domeinnaam. We raden je aan om daarom goed te kijken naar de domeinnamen die je nu in je pakket hebt. Zijn er domeinnamen die je niet gebruikt, verplaatst ze dan naar Alleen registreren. Zijn er domeinnamen die je alleen doorlinkt naar een andere url of server, verplaats die dan naar een DNS-redirectpakket. Zo kun je over naar een kleiner nieuw hostingpakket voor je actieve website en scheelt het je in de kosten. Hier lees je hoe je je domeinnamen verplaatst. Let op, hangt er een e-mailadres, website en/of database aan de domeinnaam die je wilt verplaatsen? Maak dan eerst een back-up van je website, database en/of e-mail als je deze data niet kwijt wilt!

Heb je nu een M, L of XL-pakket, dan krijg je van ons na omzetting een gratis DNS-/redirectbundel (doorlinken en DNS beheer). Heb je nu meerdere domeinnamen in je M, L of XL-pakket die je alleen doorlinkt naar een andere url of server? We raden je dan aan om deze domeinnamen te verplaatsen naar je gratis bundel. Je vindt de gratis DNS-/redirectbundel in Mijn Account bij ‘Mijn producten’. 

Ik heb meerdere domeinnamen in mijn huidige e-mailpakket, wat nu?

Bij de bestaande pakketten met meerdere domeinen wordt eerst gekeken of deze echt gebruikt worden. Niet-gebruikte domeinen worden afgesplitst naar Alleen registreren. Als er daarna meer dan 1 domein overblijft dan wordt het pakket opgesplitst in meerdere pakketten, waarbij we voor het hoofddomein de bovenstaande tabel aanhouden. De e-mailaccounts voor de overige domeinen worden ondergebracht op nieuwe E-mail Start-pakketten. Er wordt per domeinnaam een pakket aangemaakt. Er worden geen instellingen gewijzigd en alle e-mailaccounts zullen blijven gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Voorbeeld: Een klant heeft een Email 3-pakket met naast het hoofdomein nog 2 domeinen actief. Het Email 3-pakket wordt dan omgezet naar E-mail Max voor het hoofddomein, en tweemaal E-mail Start voor de overige twee domeinen.

Wat wijzigt er voor mij?

Ik heb een XS- of S-pakket. Wat wijzigt er voor mij?

Welk pakket je krijgt, ligt aan het aantal domeinnamen dat je nu onder je XS- of S-pakket hebt. Lees hieronder wat voor jou van toepassing is: 

Één domeinnaam 

Heb je nu een XS- of S-pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe Start pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, meer snelheid en telefonische support. De specificaties van dit pakket vind je hier. Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Meerdere domeinnamen  

Heb je nu een XS- of S-pakket met meerdere domeinnamen? Je gaat dan over naar het Premium+ pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, snelheid en telefonische support. Bovendien heb je Premium Support, waardoor je sneller geholpen wordt. Het Premium+ pakket is een speciale variant van het Premium pakket waarin je meerdere bestaande websites kunt beheren. Het is een tijdelijk product, dat alleen beschikbaar is voor bestaande klanten en voor domeinnamen die zich eerder in het  oude pakket bevonden. De specificaties van dit pakket vind je hier. Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Het is natuurlijk handig om te kijken of je alle websites en/of mailboxen wil behouden. Heb je voor één domeinnaam een website nodig, dan kun je de andere domeinnamen verplaatsen naar een DNS-/redirectservice. Voor je hoofddomeinnaam met website kun je dan over naar een kleiner hostingpakket.

Ik heb een M-pakket. Wat wijzigt er voor mij?

Welk pakket je krijgt, ligt aan het aantal domeinnamen dat je nu onder M-pakket hebt. Lees hieronder wat voor jou van toepassing is: 

Één domeinnaam 

Heb je nu een M-pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe Plus pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, meer snelheid en telefonische support. De specificaties van dit pakket vind je hier . Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Meerdere domeinnamen 

Heb je nu een M-pakket met meerdere domeinnamen? Je gaat dan over naar het Premium+ pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, snelheid en telefonische support. Bovendien heb je Premium Support, waardoor je sneller geholpen wordt. Het Premium+ pakket is een speciale variant van het Premium pakket waarin je meerdere bestaande websites kunt beheren. Het is een tijdelijk product, dat alleen beschikbaar is voor bestaande klanten en voor domeinnamen die zich eerder in het Medium-pakket bevonden. De specificaties van dit pakket vind je hier. Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Heb je nu meerdere domeinnamen in je M-pakket, dan krijg je van ons na omzetting een gratis DNS-/redirectbundel. Met deze bundel kun je een onbeperkt aantal domeinnamen doorlinken naar een url of server. Domeinnamen die je alleen doorlinkt kun je via Mijn Account naar deze bundel verplaatsen. Let er daarbij wel op dat je de DNS-verwijzing of redirect van je domeinna(a)m(en) wel opnieuw instelt. Houd je hierdoor één domeinnaam over in je hostingpakket? Je kunt dan over naar een kleiner en voordeliger hostingpakket. 

Hier lees je hoe je domeinnamen verplaatst van het M-pakket naar de DNS-/redirectbundel.

Ik heb een L- of XL-pakket. Wat wijzigt er voor mij?

Welk pakket je krijgt, ligt aan het aantal domeinnamen dat je nu onder L- of XL-pakket hebt. Lees hieronder wat voor jou van toepassing is: 

Één domeinnaam 

Heb je nu een L- of XL-pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe Max pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, meer snelheid en telefonische support. De specificaties van dit pakket vind je hier. Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Meerdere domeinnamen 

Heb je nu een L- of XL-pakket met meerdere domeinnamen? Je gaat dan over naar het Premium+ pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, snelheid en telefonische support. Bovendien heb je Premium Support, waardoor je sneller geholpen wordt. Het Premium + pakket is een speciale variant van het Premium pakket waarin je meerdere bestaande websites kunt beheren. Het is een tijdelijk product, dat alleen beschikbaar is voor bestaande klanten voor domeinnamen die zich eerder in het Large- of Extra Large-pakket bevonden. De specificaties van dit pakket vind je hier. Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Heb je nu meerdere domeinnamen in je L- of XL-pakket, dan krijg je van ons na omzetting een gratis DNS-/redirectbundel. Met deze bundel kun je een onbeperkt aantal domeinnamen doorlinken naar een url of server. Domeinnamen die je alleen doorlinkt kun je via Mijn Account naar deze bundel verplaatsen. Let er daarbij wel op dat je de DNS-verwijzing of redirect van je domeinna(a)m(en) wel opnieuw instelt. Houd je hierdoor één domeinnaam over in je hostingpakket? Je kunt dan over naar een kleiner en voordeliger hostingpakket. 

Hier lees je hoe je domeinnamen verplaatst van het L- of XL-pakket naar de DNS-/redirectbundel.

Ik heb een MijnWebsite-pakket. Wat wijzigt er voor mij?

Welk pakket je krijgt, ligt aan de grootte van je huidige pakket en het aantal domeinnamen dat je nu onder je MijnWebsite-pakket hebt. Lees hieronder wat voor jou van toepassing is: 

Één domeinnaam 

 • Heb je nu een MijnWebsite Start pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe Start-pakket. 
 • Heb je nu een MijnWebsite Plus pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe Plus-pakket. 
 • Heb je nu een MijnWebsite Pro pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe Max-pakket. 

In deze nieuwe pakketten heb je meer ruimte, meer snelheid en telefonische support. De specificaties van dit pakket vind je hier. Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.  

Meerdere domeinnamen  

Heb je nu een MijnWebsite-pakket met meerdere domeinnamen? Je gaat dan over naar het Premium+ pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, snelheid en telefonische support. Bovendien heb je Premium Support, waardoor je sneller geholpen wordt. Het Premium+ pakket is een speciale variant van het Premium pakket waarin je meerdere bestaande websites kunt beheren. Het is een tijdelijk product, dat alleen beschikbaar is voor bestaande klanten en voor de domeinnamen die zich ook in het oude pakket bevonden. De specificaties van dit pakket vind je hier. Er worden geen instellingen gewijzigd en alles blijft gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht. 

Het is natuurlijk handig om te kijken of je alle websites en/of mailboxen wil behouden. Heb je voor één domeinnaam een website nodig, dan kun je de andere domeinnamen verplaatsen. Voor alleen de Lite-versie van MijnWebsite heb je Alleen registreren nodig. Wil je doorlinken (via url of DNS) dan kies je voor een DNS-/redirectservice. Via Mijn Account verplaats je je overige domeinnamen naar een ander pakket. Voor je hoofddomeinnaam met website kun je dan over naar een kleiner hostingpakket.

Ik heb een E-mail 1- of een E-mail 2-pakket. Wat wijzigt er voor mij?

Welk pakket je krijgt, ligt aan het aantal domeinnamen dat je nu onder je E-mail 1- of E-mail 2-pakket hebt. Lees hieronder wat voor jou van toepassing is: 

Één domeinnaam 

Heb je nu een E-mail 1- of E-mail 2-pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe E-mail Start pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, meer mailboxen en telefonische support. De specificaties van dit pakket vind je hier

Meerdere domeinnamen  

Heb je nu meerdere domeinnamen op je huidige E-mail 1- of E-mail 2-pakket staan? We kijken dan of de domeinnamen echt gebruikt worden. Niet-gebruikte domeinen worden afgesplitst naar Alleen registreren. Overige actieve domeinnamen gaan naar Email Start-pakketten. Er wordt per domeinnaam een pakket aangemaakt. 

Er worden geen instellingen gewijzigd en alle e-mailaccounts zullen blijven gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht.

Ik heb een e-mail 3- of een e-mail 4-pakket. Wat wijzigt er voor mij?

Welk pakket je krijgt, ligt aan het aantal domeinnamen dat je nu onder je E-mail 3- of E-mail 4-pakket hebt. Lees hieronder wat voor jou van toepassing is: 

Één domeinnaam 

Heb je nu een E-mail 3- of E-mail 4-pakket met daarop één domeinnaam, dan ga je over naar het nieuwe E-mail Max pakket. In dit pakket heb je meer ruimte, meer mailboxen en telefonische support. De specificaties van dit pakket vind je hier

Meerdere domeinnamen  

Heb je nu meerdere domeinnamen op je huidige E-mail 3- of E-mail 4-pakket staan? We kijken dan of de domeinnamen echt gebruikt worden. Niet-gebruikte domeinen worden afgesplitst naar Alleen registreren. Als er daarna meer dan 1 domein overblijft dan wordt het pakket opgesplitst in meerdere e-mailpakketten. Voor de hoofddomeinnaam wordt een E-mail Max pakket aangemaakt. Overige actieve domeinnamen gaan naar Email Start-pakketten. Er wordt per domeinnaam een pakket aangemaakt.  

Er worden geen instellingen gewijzigd en alle e-mailaccounts zullen blijven gewoon werken. Zodra het pakket is omgezet sturen wij een bericht. 

Ik heb een VPS-pakket. Wijzigt er iets voor mij?

De VPS-pakketten blijven zoals deze zijn, zowel de Managed als de Unmanaged pakketten. De pakketwijziging is alleen voor de shared hostingpakketten en e-mailpakketten.

Ik heb een MijnWebsite Winkel-pakket. Wijzigt er iets voor mij?

De specificaties van de MijnWebsite Winkel-pakketten blijven zoals ze zijn. De prijzen van deze pakketten zijn wel aangepast. De nieuwe prijs gaat pas in vanaf de verlenging van je pakket. Je ontvangt de factuur voor de Mijn Website Winkel-pakket dus gewoon in dezelfde maand als je gewend was.

Ik heb een DNS-/redirect-pakket. Wijzigt er iets voor mij?

De DNS-/redirect blijft zoals deze is. Je kunt deze afnemen via de shop of vanuit Mijn Account. Bestaande DNS/-Redirectpakketten blijven onaangeraakt. De gratis MijnWebsite Lite blijft ook gewoon bestaan.

Ik heb een Windows-pakket. Wijzigt er iets voor mij?

De Windows-hosting pakketten blijven bestaan. Hier verandert niks aan.

Ik heb Alleen registreren. Wijzigt er iets voor mij?

De dienst ‘Alleen registreren’ blijft zoals het is. Dit is alleen de registratie van een domeinnaam. De pakketnaam ‘Alleen registreren’ is een administratief product. Hier wijzigt niets aan.

Ik heb een Microsoft 365 product. Wijzigt er iets voor mij?

We gaan mee met de markt en stoppen met het aanbieden van jaarabonnementen voor onze Microsoft 365 diensten. Voortaan bieden we alleen nog maar maandabonnementen aan. Dit geeft jou als klant meer flexibiliteit. Bekijk hier de prijzen.

Op dit moment kun je meerdere licenties hebben van bijvoorbeeld het type Microsoft 365 Business Standaard, waarbij elke licentie een eigen looptijd heeft. Dit zou betekenen dat je acht maal per maand van ons een factuur krijgt. Dat willen we natuurlijk niet.

Licenties van hetzelfde type vallen bij Microsoft onder een subscriptie. Je hebt dus bijvoorbeeld één Microsoft 365 Business Standaard-subscriptie met daarin 8 licenties. Wij gaan straks alle licenties in die subscriptie op hetzelfde moment facturen. Hierbij houden we de verlengdatum van de eerst gekochte licentie aan. De overige licenties van hetzelfde type worden bij de eerstvolgende verlenging voor een deel van de maand gefactureerd. Hierna worden alle licenties van hetzelfde type gefactureerd voor de hele maand.

Als je een licentie aan de subscriptie toevoegt (door deze te bestelling op onze site) dan wordt deze eerst voor de hele maand gefactureerd. Met de eerstvolgende verlenging wordt deze voor een deel van de maand gefactureerd.

Nieuwe tarieven

We hebben de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in snelheid, veiligheid en service. Zo brengen we vanaf 15 april telefonie op veler verzoek terug als supportkanaal! Om de beste dienstverlening te kunnen blijven garanderen voeren we nieuwe tarieven in voor SSL, MijnWebsite Winkel en domeinnamen. De verlengingstarieven voor een aantal domeinnamen wijzigen, de welkomsttarieven blijven ongewijzigd. De nieuwe tarieven gaan in per 15 april 2021 voor nieuwe bestellingen. Neem je bij ons een product af waarvan de prijs wijzigt? Dan gaan de nieuwe prijzen in bij verlenging van je producten.


Ook handig:

M
Marjolein is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.