Veelgestelde vragen over Gratis SSL bij Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'Mijn Yourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het stappenplan voor Mijn Yourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

Deze pagina beantwoord de meest voorkomende vragen over Gratis SSL via Let's Encrypt. 

Inhoudsopgave

Is Gratis SSL geschikt voor mijn website?

  • Heb je een particuliere website en verwerk je geen persoonsgegevens op je website? Dan is Gratis SSL een prima keuze voor jouw website. Ook met gratis SSL voldoe je aan de AVG.
  • Heb je een zakelijke website en/of verwerk je persoonsgegevens op je website? Bekijk dan onze andere SSL-certificaten. Een gratis SSL-certificaat is dan niet voldoende.
  • Sitebezoekers geven de voorkeur aan een veiligheid en betrouwbaarheid. Daarom bieden wij de SSL-certificaten van Sectigo aan. Zij zijn de wereldwijde marktleider voor SSL-certificaten en worden door alle bekende browsers aangemerkt als betrouwbaar.

Wanneer krijg ik Gratis SSL?

Je kunt Gratis SSL activeren bij iedere domeinnaam bij Yourhosting die is gekoppeld aan je hostingpakket. Gratis SSL activeer je in de Hostingmanager.

Hoe activeer ik gratis SSL?

Je activeert Gratis SSL in de Hostingmanager. Je leest hier hoe dat gaat.

Kan ik mijn Gratis SSL-certificaat instellen voor meerdere domeinnamen?

Je kunt voor iedere domeinnaam die je bij Yourhosting hebt geregistreerd Gratis SSL te activeren. De domeinnaam moet daarvoor gekoppeld zijn aan een hostingpakket.

Kan ik Gratis SSL instellen voor sub domeinnamen?

Gratis SSL is niet te gebruiken voor sub domeinnamen. Als je een SSL-certificaat wilt gebruiken op subdomeinnamen heb je een Wildcard SSL-certificaat nodig. Dit is een specifiek SSL-certificaat die ook op subdomeinnamen van je oorspronkelijke domeinnaam is te gebruiken.

Hoe deactiveer ik Gratis SSL?

Je deactiveert Gratis SSL in de Hostingmanager. 

  1. Log in op Mijn Account
  2. Ga naar Mijn producten en klik achter je hostingpakket op Hostingmanager;
  3. Klik op Websites & domeinen;
  4. Kies bij de gewenste domeinnaam voor Let’s Encrypt.

Ik heb nu een betaald SSL-certificaat. Heb ik recht op Gratis SSL?

Wanneer je bij Yourhosting een domeinnaam hebt waar een hostingpakket aan is gekoppeld, heb je recht op Gratis SSL.

Kan ik mijn Gratis SSL-certificaat overzetten naar een andere domeinnaam?

Op iedere domeinnaam van Yourhosting in je hostingpakket kun je Gratis SSL activeren. Het overzetten van een SSL-certificaat is dan ook niet nodig. Je kunt Gratis SSL in- en uitschakelen per domeinnaam.

Wordt Gratis SSL automatisch verlengd?

De verlenging van je gratis SSL-certificaat voeren wij voor je door zolang we geen opzegging ontvangen. Omdat het gratis is ontvang je geen factuur.

Hoe installeer ik Gratis SSL?

Wij verzorgen de installatie van het SSL-certificaat op onze server. Na installatie is het belangrijk dat je je website nog wel configureert.  

Hoe configureer ik mijn website voor SSL?

Om je website goed aan te roepen via https is het belangrijk dat je de https-verbinding configureert in je website. Zorg daarbij dat alle onderdelen van je website via https worden aangeroepen. Hoe je dit doet verschilt per software. Voor sommige programma’s zoals WordPress zijn hier plug-ins voor zoals Really Simple SSL. De configuratie van het SSL-certificaat kun je ook uit handen geven aan onze Webmasterservice

Wanneer wordt mijn Gratis SSL-certificaat uitgeleverd?

Wij leveren Gratis SSL volledig automatisch uit. Dit kan tot 48 uur duren. Je ontvangt een bevestiging per mail.

Het kan voorkomen dat de aanvraag wordt afgewezen door onze leverancier. We zullen je hierover informeren per mail.

Kan ik mijn gratis certificaat overzetten naar een hostingpakket bij een andere partij?

Je kunt je gratis SSL-certificaat niet overzetten naar een andere hostingprovider. Gratis SSL is gekoppeld aan je hostingpakket bij Yourhosting en kan dus niet worden overgezet.

Kan ik mijn certificaat overzetten naar een andere klant of een ander hostingpakket?

Op het moment dat je je website overzet via onze Webmasterservice is het mogelijk om Gratis SSL intern te verhuizen. Als je alleen de domeinnaam overdraagt is dat niet mogelijk. Je activeert SSL dan opnieuw in het nieuwe pakket.

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.