Hoe maak ik een veilige verbinding bij SoHosted voor mijn website

Als je wil dat alle bezoekers van je website gebruik maken van een beveiligde (HTTPS) verbinding, dan moet je dit meestal apart instellen. We raden aan om dit te doen, want Google geeft aan dat websites die met behulp van een SSL certificaat met HTTPS beveiligd zijn een betere kans hebben op een hoge positie in de zoekresultaten.

Inhoudsopgave

Het kan zijn dat je je website zelf nog moet aanpassen om ervoor te zorgen dat alle links naar pagina’s en afbeeldingen op de HTTPS-variant uitkomen. Doe je dat niet, dan zal bijvoorbeeld de pagina zelf wel via HTTPS worden opgehaald, maar afbeeldingen op die pagina niet. Bezoekers krijgen dan alsnog de waarschuwing dat de website niet beveiligd is!

Denk aan links naar afbeeldingen, scripts, stylesheets en URL’s die in stylesheets en scripts zelf staan. Als je gebruikt maakt van een betaal-provider dan moet je daar mogelijk ook URL’s aanpassen, zodat bezoekers na een betaling op de juiste pagina terecht komen.

Als je gebruik maakt van een CMS, zoals WordPress, dan kun je vaak op één centrale plaats (in het dashboard of in een configuratiebestand) de URL van de website instellen. Als je daar de aanpassing naar HTTPS maakt, zullen alle links meestal kloppen. In WordPress stel je dit als volgt in:

• Log in WordPress dashboard van je website.
  • Klik op Instellingen.
  • Vervang bij WordPress-adres (URL) http:// door https://.
  • Vervang bij Siteadres (URL) http:// door https://.
  • Sla de wijzigingen op.

Het komt wel eens voor dat bovenstaande instellingen niet alles oplossen. We raden aan de plug-in Really Simple SSL te gebruiken als niet alle links binnen je website aangepast zijn.

eq81oAS9IkmyyOLb8b-jTjprrLZiHpEZGQ