Een veilige verbinding met je website bij SoHosted

Je kunt instellen dat alle bezoekers van je website gebruik maken van een beveiligde verbinding. Dit gaat via SSL. In deze handleiding leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Het kan zijn dat je je website zelf nog moet aanpassen. Dit is om te zorgen dat alle links op de HTTPS-variant uitkomen. Doe je dat niet dan zal bijvoorbeeld de pagina zelf wel via HTTPS worden opgehaald; maar niet alle afbeeldingen op die pagina. Bezoekers krijgen dan alsnog de waarschuwing dat de website niet beveiligd is.

Maak je gebruik van een CMS zoals WordPress? Dan kun je vaak op één centrale plaats de URL van de website instellen. Als je daar de aanpassing naar HTTPS maakt zullen alle links meestal kloppen. In WordPress stel je dit als volgt in:

1. Log in WordPress dashboard van je website;
  2. Klik op Instellingen;
  3. Vervang bij WordPress-adres (URL) http:// door https://;
  4. Vervang bij Siteadres (URL) http:// door https://;
  5. Sla de wijzigingen op.

Het komt wel eens voor dat bovenstaande instellingen niet alles oplossen. We raden aan de plug-in Really Simple SSL te gebruiken als niet alle links binnen je website aangepast zijn.

eq81oAS9IkmyyOLb8b-jTjprrLZiHpEZGQ