Mail versturen met WordPress bij SoHosted

Als je op je WordPress website een contact- of reactieformulier hebt staan dan moet deze e-mail kunnen versturen. Wij raden aan daarvoor de plug-in Post SMTP te gebruiken. In deze handleiding vertellen we je er meer over.

Inhoudsopgave

Plugin installeren

1. Log in op het dashboard van WordPress;
  2. Klik links in het menu op Plugins;
  3. Ga linksboven naar Nieuwe plugin;
  4. Gebruik de zoekbalk rechts om Post SMTP te zoeken;
  5. Als je de plugin gevonden hebt klik je op Installeren;
  6. Kies voor Activeren. De plugin staat nu in je dashboard.

Post SMTP gebruiken

Bepaal met welk e-mailadres je WordPress berichten wil laten versturen. Dit moet een adres van het domein zelf zijn. Je kunt eventueel in Plesk een nieuw mailadres aanmaken;

1. Ga naar de plugin Post SMTP;
  2. Klik op Start de Wizard;
  3. Vul het mailadres in waarmee WordPress berichten moet versturen;
  4. Kies de naam die ontvangers als afzender te zien moeten krijgen;
  5. Klik op Volgende;
  6. Vul de mailserver van je domein in. Klik vervolgens op Volgende;
  7. Laat de automatisch selecteerde optie ongewijzigd en klik op Volgende;
  8. Vul een gebruikersnaam en wachtwoord in. De gebruikersnaam is het e-mailadres zelf en het wachtwoord wat er bij hoort;
  9. Klik weer op Volgende;
  10. In deze stap kan je kiezen hoe je van niet verstuurde berichten op de hoogte gebracht wil worden. Wij raden aan te kiezen voor E-mail. Klik op Volgende;
  11. Sla alle instellingen op door op Afronden te klikken.

Instellingen

1. Na het afronden van de installatie verschijnt de startpagina van Post SMTP;
  2. Klik hier op Toon alle instellingen;
  3. Klik op het tabblad Bericht en selecteer bij E-mailadres de optie Voorkom dat plugins en thema’s dit wijzigen;
  4. Sla de instelling op met Wijzigingen opslaan.

Post SMTP is nu klaar voor gebruik en je website verstuurd voortaan alle berichten vanaf het gekozen e-mailadres.