Hoe kan ik e-mail versturen met mijn WordPress website van SoHosted

Als je op je WordPress website een contact- of reactieformulier hebt staan dan moet dit e-mail kunnen versturen. Wij raden aan daarvoor de plug-in Post SMTP te gebruiken.

Door de manier waarop Post SMTP werkt kan je voorkomen dat berichten door spamfilters geblokkeerd worden. De plug-in heeft daarnaast als voordeel dat je kunt zien welke berichten zijn verstuurd en of dit gelukt is.

Post SMTP installeren

 1. Log in op het dashboard van WordPress en klik links in het menu op Plugins. Na het openen van de pagina klik je linksboven op de knop Nieuwe plugin.
 2. Gebruik de zoekbalk aan de rechterzijde van het scherm om “Post SMTP” op te zoeken. De plug-in verschijnt dan direct in de zoekresultaten als Post SMTP Mailer/Email Log. Klik hierbij op Installeren en na de installatie op Activeren.
 3. Na het activeren van de plug-in verschijnt links in het menu de optie Post SMTP. Je krijgt onderstaande pagina te zien als je daar op klikt:
 4.  N60g3ASbtHX6ajVNcNLQ2-oMuIwgpjDBRw
 5. Voordat je Post SMTP kunt gebruiken moet je eerst bepalen met welk e-mailadres je WordPress berichten wil laten versturen. Dit moet een bestaand of nieuw e-mailadres van het domein zelf zijn. Je kunt in Plesk zelf een nieuw e-mailadres aanmaken.
 6. Zodra je weet welk e-mailadres je wil gebruiken klik je op de knop Start de Wizard.
 7. In de eerste stap moet je het e-mailadres invullen waarmee WordPress berichten moet versturen. Daarnaast vul je een naam in die ontvangers als afzender te zien moeten krijgen. Klik vervolgens op Volgende.
 8. In de tweede stap moet je de mailserver van je domein invullen. Deze kan je opvragen via onze e-mail instellen tool en staat dan bij Serveradres vermeld. Klik vervolgens op Volgende.
 9. Post SMTP haalt nu de juiste instellingen op. Laat de automatisch selecteerde optie ongewijzigd en klik op Volgende.
 10. In het scherm dat nu verschijnt moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invullen. De gebruikersnaam is het e-mailadres zelf, zoals je dat in stap 6 ook ingevuld hebt. Daarnaast moet je het wachtwoord van dit e-mailadres invullen. Klik hierna op Volgende.
 11. In deze stap kan je kiezen hoe je van niet verstuurde berichten op de hoogte gebracht wil worden. Wij raden aan te kiezen voor Email. Klik op Volgende.
 12. Je kunt nu alle instellingen opslaan door op Afronden te klikken.
 13. Na het afronden van de installatie verschijnt de startpagina van Post SMTP. Klik hier op Toon alle instellingen.
 14. Klik op het tabblad Bericht en selecteer bij E-mailadres de optie Voorkom dat plugins en thema’s dit wijzigen. Sla de instelling op met de knop Wijzigingen opslaan.

Post SMTP is nu klaar voor gebruik en je website verstuurd voortaan alle berichten vanaf het gekozen e-mailadres.


Ook handig:

F
Fokke is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.