SoHosted - Hoe zet ik een back-up terug van mijn hostingpakket bij SoHosted

Je kunt via Plesk heel eenvoudig een back-up maken. Hierdoor kan je je website snel weer herstellen als er iets misgegaan is. Ook het terugzetten van een back-up kan je met enkele muisklikken regelen. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Een gedeeltelijke back-up terugzetten

Als je een back-up van je hele domein hebt gemaakt dan kan je ook een deel daarvan terugzetten, bijvoorbeeld alleen de website óf een e-mailaccount. Hiervoor volg je onderstaande stappen.

• Ga naar onze website.
  • Klik rechts bovenin op Inloggen en kies voor Mijn Account.
  • Vul je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord in en klik op Inloggen.
  • Klik op Mijn diensten.
  • Klik bij het domein dat je wil beheren op de Plesk-knop.
  • Klik op Reservekopieën beheren.
  • Klik op de datum en tijd van de back-up die je wil terugzetten.
  • Selecteer Geselecteerde objecten.
  • Kies bij Soort objecten om terug te plaatsen wat je wil terugzetten.
  • Klik op een beschikbaar onderdeel om dit naar Geselecteerd te verplaatsen.
  • Klik op Terugplaatsen om het terugzetten van de back-up te starten.

We raden aan Domeinen opschorten totdat het herstel is voltooid te selecteren om problemen bij het terugzetten van de back-up tot een minimum te beperken.

Een volledige back-up terugzetten

Je kunt aan de hand van onderstaand stappenplan een back-up van je volledige domein terugzetten. Hierbij worden zowel de website, e-mail als instellingen uit je back-up op je domein geplaatst. (mits de back-up al deze data bevat)

• Selecteer de optie Alle objecten (het hele systeem).
  • Klik op Terugplaatsen om het terugzetten van de back-up te starten.

We raden aan Domeinen opschorten totdat het herstel is voltooid te selecteren om problemen bij het terugzetten van de back-up tot een minimum te beperken.