SoHosted - Hoe upload ik mijn website bij SoHosted

Als je een website hebt gemaakt dan kan je die met een FTP programma naar je hostingpakket te uploaden. We leggen hieronder stap-voor-stap uit hoe je dit doet.

Inhoudsopgave

FileZilla downloaden

We adviseren om gebruik te maken van FileZilla. Met dit FTP programma kan je na het aanmaken van een FTP gebruiker inloggen op je webruimte en daar vanaf je computer bestanden naar kopiëren. Je kunt FileZilla op deze pagina gratis downloaden.

FTP verbinding maken

Heb je FileZilla geïnstalleerd en een FTP gebruiker aangemaakt? Dan kan je nu je website naar je hostingpakket uploaden. Je kunt verbinding maken met je webruimte door in FileZilla onderstaande gegevens in te vullen in de velden voor de knop Snel verbinden.

Host

Dit is de naam van de server waarop je website komt te staan. Deze naam staat in de adresbalk van je internetbrowser als je het controle paneel (Plesk) van je domein bezoekt en is bijvoorbeeld plesk11.sohosted.com.

Gebruikersnaam

Vul hier de naam van je FTP gebruiker in.

Wachtwoord

Vul hier het wachtwoord van je FTP gebruiker in.

Poort

FileZilla zoekt automatisch de juiste poort zodra je verbinding maakt, dus hier hoef je niets in te vullen.

Website uploaden

Zodra je verbinding hebt met de webruimte van je domein kan je bestanden uploaden. In FileZilla zie je aan de linker zijde Lokale site, dat is je computer. Aan de rechter zijde staat Externe site, dat is de webruimte van je hostingpakket.

Zoek aan de linker zijde (je computer) de bestanden van je website en open aan de rechter zijde (je webruimte) de httpdocs-map. Nu kan je aan de linker zijde de mappen en bestanden selecteren die je wil uploaden. Klik vervolgens met de rechter muisknop op de geselecteerde bestanden en kies voor Uploaden. FileZilla start nu direct met het kopiëren van bestanden naar de webruimte van je domein. Hou er rekening mee dat dit langer duurt naar mate je meer bestanden upload.

Is FileZilla klaar met het uploaden van de bestanden? Bezoek dan het adres van je website, want je website moet nu online staan. Krijg je je website toch niet te zien? Probeer dit dan aan de hand van onderstaande punten op te lossen.

• Ververs de pagina met de toetsencombinatie CTRL + R (Windows) of Command + R (Mac).
  • Controleer of de eerste pagina (home page) van je website één van onderstaande bestandsnamen heeft. Is dit niet het geval? Hernoem dit bestand dan via FileZilla (aan de rechter zijde) door het met de rechter muisknop aan te klikken.

Bestandsnamen voor startpagina:

– index.html

– index.htm

– index.php

– index.asp

– index.aspx

– default.asp

– default.aspx