Hoe kan ik mijn hosts-bestand bij SoHosted aanpassen

Het aanpassen van het hosts-bestand is een ideale oplossing om een website te testen bij de verhuizing naar een andere server. Lees hieronder hoe je daar gebruik van kunt maken.

Inhoudsopgave

Wat is het host-bestand?

Het hosts-bestand is een bestand op je computer waarmee je hostnamen (zoals het adres van je website) naar een IP-adres kan verwijzen. Je kan hiermee afdwingen dat je bij het bezoeken van een domeinnaam op een andere server uitkomt dan waar de domeinnaam in werkelijkheid naar verwijst. Dit is tijdens het verhuizen van een website dan ook de ideale oplossing om deze op de nieuwe server te testen!

Je kunt een domeinnaam via het hosts-bestand aan een IP-adres koppelen door er regels als onderstaande in te plaatsen. Hierbij vervang je het IP-adres 123.123.123.123 door het IP-adres van de server waar je je website naar wil verhuizen. Dit IP-adres kan je in Plesk terugvinden onder de titelbalk van het domein. Daarnaast vervang je “jouw-domeinnaam.nl” door je eigen domeinnaam.

123.123.123.123 jouw-domeinnaam.nl
123.123.123.123 www.jouw-domeinnaam.nl

iUjHptPRirZY4siEN89VJHmFJs0v6vUvXQ

Hosts-bestand aanpassen op een Windows computer

• Zoek in Windows naar Kladblok (via Start).
  • Klik met de rechter muisknop op Kladblok en kies voor Als administrator uitvoeren.
  • Klik in Kladblok op Bestand en kies voor Openen.
  • Vul bij bestandsnaam C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts in en klik op Openen.
  • Vul nu het IP-adres van de server en je domeinnaam in. (zie onderstaande afbeelding)
  • Klik op Bestand en kies voor Opslaan.

Vergeet de regels niet weer te verwijderen zodra de verhuizing afgerond is!

2SLF5n7i6ebKfBP13Jea0pape1ImWoTLjQ

Hosts-bestand aanpassen op een Mac

• Open Terminal (via Spotlight).
  • Voer de code sudo nano /etc/hosts in en druk op Enter.
  • Vul je wachtwoord in en druk op Enter. Het klopt dat er geen tekens op beeld verschijnen.
  • Vul het IP-adres en je domeinnaam in zoals op onderstaande afbeelding.
  • Sla het bestand op met de toetsencombinatie Control + X.
  • Druk daarna op Y, gevolgd door Enter.

Vergeet de regels niet weer te verwijderen zodra de verhuizing afgerond is!

34nBf7VTc67ez2Z7mDAkiwNoBzP7bKlnFg