Two Factor Authentication bij RealHosting

Als je klant bent bij ons kun je gebruik maken van Two Factor Authentication (2FA) voor het inloggen op je klantomgeving. In deze handleiding vertellen we je er meer over.

Inhoudsopgave

Inleiding

Two Factor Authentication wordt ook wel eens Multifactor Authentication (MFA) genoemd. Het is een authenticatie methode waarbij je een extra beveiliging hebt naast je wachtwoord. Je vult je gebruikersnaam en wachtwoord in en daarna wordt er gevraagd om een code. Deze code haal je van een app op je telefoon.

Instellen

Om MFA in te stellen voor jouw account bij RealHosting volg je deze stappen:

1. Download de Google Authenticator app voor je iPhone of Android toestel;
  2. Log in op je klantomgeving;
  3. Kies in het menu links voor Beveiliging;
  4. Zet de optie Inloggen met twee stappen inschakelen aan;
  5. Open de app op je telefoon en tik op het plus icoontje;
  6. Scan de QR code.

Inloggen

De volgende keer dat je inlogt zal er gevraagd worden om een code. Deze code staat nu in de app. Let op: de code veranderd elke 30 seconden.