Informatie over WordPress bij Yourhosting

We gaan over op een nieuwe online klantomgeving; Mijn Yourhosting. Heb je nu een Mijn Account-omgeving, dan blijf hier je producten en gegevens gewoon beheren zoals je gewend bent. Zodra we jouw Mijn Account overzetten naar de nieuwe omgeving 'Mijn Yourhosting', ontvang je van ons een bericht. Heb je al een Mijn Yourhosting-omgeving, ga dan naar het stappenplan voor Mijn Yourhosting. Weet je niet zeker welke omgeving je hebt, kijk dan hier.

Wil jij meer weten over WordPress? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de website builder. Klik hieronder op een link en ga meteen door naar de vraag waar jij meer over wil weten, of scroll verder als je alles wilt lezen. Gelijk aan de slag met een stappenplan? Ga aan de slag met je WordPress website maken. 

Inhoudsopgave

Wat is WordPress?

WordPress is de bekendste websitebuilder ter wereld. Van alle websites op het internet, is 34% een WordPress-website. Doordat het zoveel gebruikt wordt en het een open source platform is (iedereen kan bij de code), zijn er veel mogelijkheden voor websites ontwikkeld in de vorm van thema’s, plugins en widgets.

Om WordPress te kunnen gebruiken voor je domeinnaam, heb je hosting nodig. Voor beginnende websites zou bijvoorbeeld een Start-pakket eerst voldoende zijn. Als je het hostingpakket hebt, kun je via de Hostingmanager in één klik WordPress gratis installeren. 

Wat zijn de voordelen van WordPress?

  • Veel mogelijkheden en vrijheid voor je website door plugins
  • In één klik te installeren op je hostingpakket
  • WordPress Toolkit: houdt thema’s, plugins en software up-to-date
  • Gebruiksvriendelijk dashboard
  • Klik en sleep je website gemakkelijk in elkaar met plugins (bijv. Elementor)
  • Handige blog-functie

Waar vind ik WordPress hosting?

WordPress installeer je gemakkelijk op onze hostingpakketten. Zodra je een hostingpakket hebt, kun je via de Hostingmanager zelf WordPress installeren in één klik. Als je net begint met je website, dan is een XS-pakket voldoende. Je kunt later altijd nog upgraden naar een groter hostingpakket.

Ben je van plan om een hele zware WordPress website te beginnen, bijvoorbeeld een (middel)grote webshop? Dan is een VPS-pakket beter geschikt. Je hebt dan een eigen deel van de server, waardoor je website niet gehinderd wordt door die van andere gebruikers.

Wat heb ik nodig voor een WordPress website?

Om een WordPress-website te beginnen op je eigen domeinnaam, heb je een aantal dingen nodig:

  • Een domeinnaam, deze kun je via de domeinnaamchecker registreren
  • Een hostingpakket, waardoor je website bereikbaar is voor bezoekers
  • WordPress-installatie, dit doe je gratis via de Hostingmanager in Mijn Account
  • Een SSL-certificaat voor een veilige verbinding tussen jouw website en de browser van je bezoekers

WordPress downloaden op je hostingpakket

WordPress installeer je in één klik via de Hostingmanager. Ga naar ‘Mijn Account’ -> ‘Hostingmanager’ en klik bij WordPress op 'Installeren'.

Wat is de WordPress Toolkit?

Met de WordPress Toolkit hoef jij je niet langer druk te maken om updates van je plugins, thema’s en WordPress-software. Je kunt namelijk instellen dat dit automatisch gebeurt. Het is belangrijk dat je jouw WordPress website up-to-date houdt om zo eventuele beveiligingslekken in verouderde software te dichten. Daarnaast maakt de Toolkit je databases aan, dus ook dit hoef je niet zelf te doen.

Bekijk voor meer informatie ons WordPress Toolkit blog!

Verder kun je met de WordPress Toolkit de onderhoud modus voor je website activeren als je met de bouw van je website aan de slag gaat. Zo kunnen mensen niet meekijken met hoe jij je website maakt. 

Je vindt de WordPress toolkit in de Hostingmanager bij de domeinnaam waarop je WordPress geïnstalleerd hebt.

fA3oNXqdnVO384-MYiSX1ki_mWb7LrcQxg

Hoe kan ik op WordPress inloggen?

Je kunt op meerdere manieren inloggen op WordPress:

  1. Ga naar Mijn Account
  2. Klik op de Hostingmanager
  3. Ga naar ‘WordPress’ en vervolgens ‘Aanmelden’
  4. Vul je inloggegevens in

Of:

  1. Typ in de adresbalk: jouwdomeinnaam.nl/wp-login.php
  2. Gebruik je inloggegevens voor WordPress

WordPress wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord van WordPress vergeten? Doorloop dan de volgende stappen:

  • Ga naar jouwdomeinnaam.nl/wp-login.php
  • Klik op ‘Wachtwoord vergeten
  • Vul je gebruikersnaam in en klik op ‘Nieuw wachtwoord aanmaken
  • Je ontvangt nu per mail (het mailadres dat bekend is bij WordPress) een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen

Een WordPress website verhuizen naar Yourhosting

Heb je al een WordPress website ergens anders, maar wil je naar Yourhosting verhuizen? Welkom! Je wilt natuurlijk wel dat de verhuizing goed verloopt. Neem daarvoor de volgende stappen:

  1. Vraag een verhuiscode aan bij je huidige provider voor de verhuizing van je domeinnaam
  2. Gebruik onze domeinnaamchecker en registreer de domeinnaam, je wordt later gevraagd om de verhuiscode
  3. Kies een hostingpakket, eentje die genoeg ruimte en capaciteit heeft voor jouw website
  4. Zet je websitebestanden over met een FTP-programma zoals FileZilla (gratis)
  5. Zet de databestanden over naar je nieuwe hostingpakket.
  6. Houd je je liever niet bezig met de verhuizing van je WordPress website? Geef het uit handen: maak gebruik van onze Verhuisservice.

Wat zijn WordPress thema's?

Met een WordPress thema leg jij de basis van hoe je website eruit komt te zien. Ga je voor een strak, minimalistisch design of bijvoorbeeld voor een hele persoonlijke website met veel foto’s? Kies alvast een design dat erbij past en werk van hieruit verder. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een WordPress-thema eruitziet voordat je deze bewerkt.

sDYhqiVV6rFIo8GKVefXbURgHlXHDYB3lg

(WordPress 2020 Theme, van WordPress.org)

Vervolgens pas je het thema helemaal naar wens aan. Zo ontstaat jouw eigen, unieke website.

WordPress biedt zowel betaalde als gratis thema’s. Met de betaalde thema’s heb je vaak meer mogelijkheden in de designkeuzes voor je website. Bekende betaalde WordPress thema’s zijn Divi en Avada.

Wat zijn WordPress plugins?

Plugins zijn een soort aanvullingen van je website, in de breedste zin van het woord. Zo heb je plugins die elementen toevoegen aan je pagina’s, zoals: Contact Form 7 (contactformulier), Smash Balloon (Instagram Feed) of CookieNotice (Cookie pop-up).

Je hebt ook plugins die voor jou als beheerder handig zijn, bijvoorbeeld: Yoast SEO (voor zoekmachineoptimalisatie suggesties), WordFence (voor het beveiligen van je website en instellen van tweestapsverificatie) en de verschillende editors (Klassieke Editor en Gutenberg Editor bijvoorbeeld). In de editors schrijf je je berichten, voor je website zelf maakt dat niet uit, maar voor jou als gebruiker is het prettig om iets te kiezen wat fijn werkt.

En dan heb je nog plugins die meer op de achtergrond van je website aanwezig zijn, denk aan Really Simple SSL (SSL-configuratie voor je website) en SpamBee (voorkomt spam op je contactformulieren). Eén van onze favoriete plugins is Elementor, de andere vier vind je in het blog over onze top 5 plugins en thema’s.

Wat zijn WordPress widgets?

Widgets zijn elementen die je op meerdere pagina’s terug kunt laten komen. Denk aan de footer of zijbalk. Zo kun je op een blog een widget aan de zijbalk toevoegen waarin je laatste posts staan. Of je laatste social media berichten. Mogelijkheden en het uiterlijk van widgets kunnen per thema verschillen. Je vindt widgets onder ‘Weergave’ --> ‘Widgets’.

Wat is WordPress WooCommerce?

Met WordPress Woocommerce kun je een eigen webshop maken op je WordPress website. Woocommerce is een plugin die je installeert en activeert. De plugin is gratis, maar met een betaald thema of de premium variant van Woocommerce krijg je wel meer mogelijkheden voor je webshop.

Wil jij alles weten over hoe je een webshop begint? Schrijf je in voor de Webshop Weekly, dan nemen we je wekelijks per mail mee in wat je precies allemaal nodig hebt voor een eigen webwinkel. We behandelen ook Woocommerce als onderwerp.

Vertel mij meer over de Webshop Weekly!

WordPress of de sitebuilder uit mijn Yourhosting klantomgeving?

Twijfel je tussen WordPress en de sitebuilder uit je Yourhosting klantomgeving om je website mee te maken? WordPress biedt heel veel opties door de plugins en thema’s, maar de sitebuilder is erg laagdrempelig en gemakkelijk om onder de knie te krijgen. Lees in het blog meer over de verschillen tussen WordPress en YourWebsite.

Kunnen jullie me helpen met mijn WordPress website?

Zeker! Onze webmasters helpen je graag met je WordPress-website. We kunnen updates voor je doen (eenmalig of maandelijks), een hack oplossen in je website, de SSL-implementatie verzorgen of je website voor je verhuizen. Kijk voor meer informatie en prijzen op onze Webmaster-pagina.


In onze WordPress whitepaper leggen we je precies uit hoe jij een website maakt met WordPress. Simpel en eenvoudig, zodat jij direct aan de slag kunt met je eigen WordPress-website. Vul het formulier in en we sturen je per mail het whitepaper.


Ook handig:

D
Dmitri is the author of this solution article.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.